La setmana que m'espera
Societat 29/01/2022

“Un dels meus plaers secrets és fer una copa de patxaran i xocolata negra”

La vicepresidenta i responsable de Cultura del Consell de Mallorca, Bel Busquets, explica com serà la seva setmana

2 min
Bel Busquets, vicepresidenta i responsable de Cultura del Consell de Mallorca

PalmaEl meu despertador sona a les 6.30 h cada matí. M’aixec prest per una cosa molt concreta: m’agrada berenar tranquil·la i d’asseguda, i em faig el cafè amb llet i les torrades. Ben aviat la casa comença a activar-se, però jo ja he fet una ullada a la premsa, he repassat Twitter i he fet les primeres jugades al Paraulògic, que a casa ens hi hem enganxat. Si bé no sempre aconseguesc totes les paraules, els tutis són el meu fort. Un dels privilegis que he mantingut tot i ser consellera és dur el meu fill a escola, després de preparar els berenars i tuppers. Això sí: en sortir per la porta, la casa està totalment recollida, en això som un poc mestressa. Crec que és una herència de ma mare. Ella és molt organitzada, i m’he encarregat que aquesta herència tingui continuïtat. Tothom participa en el manteniment de l’ordre.

El dia a dia al Consell té coses fixes i altres que van variant. Dilluns a les 9.30 h ens reunim tots els del departament per coordinar la setmana. Després feim la reunió els del gabinet per marcar, més concretament, la línia comunicativa. Els consellers de MÉS per Mallorca ens trobam dimarts per posar en comú els temes que tenim en marxa i repassar el ple. Dimecres hi ha reunió del Consell Executiu. Com a activitat extra, dimecres visitaré la Trapa, i em fa molta il·lusió, perquè des del departament col·laboram en el manteniment del monestir, que és del GOB.

Hi ha dies que tenc el privilegi de dinar a casa dels meus pares, a Son Espanyolet i, si puc, vaig a cercar el nin a escola. A vegades l’agenda no ho permet, cap al capvespre cada vegada hi ha més actes culturals. Ara bé, sempre que tenc una estona vaig a fer una nedada a la piscina pública: nedant prenc decisions i pos en ordre les idees. Quan no puc més, faig mindfullness i ned. El millor d’aquesta activitat esportiva és que tenc molta llibertat amb els horaris. 

Aquest dijous, a més, tenc una activitat de partit a Algaida que em fa molta il·lusió:la creació de l’Espai Feminismes de MÉS per Mallorca.

La política és absorbent, però jo he volgut mantenir les relacions amb la família i els amics. Cada divendres, mon pare i la meva tia venen a casa a arreglar l’hort que han fet a ca nostra, i ma mare prepara el dinar. Venen els meus germans, hi ha els meus fills. Un clàssic familiar. Un dels meus germans ara té una criatura de cinc mesos i sempre tenim ganes que sigui divendres per veure la petita. Dissabte veig els partits dels meus fills, que juguen a handbol i vòlei; el vespre toca sopar amb ‘la tribu’, que és com ens anomenam amb el grup d’amics.

Amb el meu home i els meus dos fills intentam sopar sempre junts. Després miram The Crown, i jo sempre acab llegint abans d’adormir-me. Un dels meus plaers secrets és fer una copa de patxaran del meu sogre i xocolata negra, negra. O fruits secs i una copeta d’Oporto. Ara ja no ho són, de secrets; de plaers, sí.

stats