Societat 21/07/2020

El 12% dels illencs estava en risc de pobresa el 2019

Per contra, l'Arxipèlag és la tercera comunitat on les families tenien menys dificultat per arribar a final de mes

Ara Balears
1 min
La situació de pobresa a les Illes és difícil. Els números no evidencien gaire esperança, més enllà de Nadal. / ISAAC BUJ

PalmaUn 12% dels residents a les Illes Balears estava en risc de pobresa el 2019, segons les dades que ha publicat aquest dimarts l'Institut Nacional d'Estadística. La xifra registrada a les Illes suposa una disminució d'un 3,4% respecte de les dades recollides a l'Arxipèlag el 2018, quan era d'un 15,4%. A més, el percentatge de població a les Illes que el 2019 estava en una situació econòmica molt vulnerable està molt per sota de la mitjana estatal, que, segons l'INE, era el 25,3%.

Segons l'Enquesta de Condicions de Vida (ECV) del 2019, els illencs tenen una mitjana d'ingressos per persona de 12.410 euros l'any, mentre que la mitjana estatal és d'11.680 euros. Balears és, així, la setena comunitat autònoma amb una major mitjana d'ingressos per persona per darrere el País Basc, Catalunya, Astúries, Madrid, Navarra i la Rioja.

Una altra de les dades recollides per l'estudi de l'Institut Nacional d'Estadística és la dificultat que tenen les famílies espanyoles per arribar a final de mes. En aquest rànquing, l'Arxipèlag és la tercera comunitat de l'Estat, per darrere Aragó i Castella i Lleó, on menys dificultat tenien les famílies per arribar a final de mes, amb un 4,2%.

Pel que fa a la capacitat dels balears de viatjar, els residents a l'Arxipèlag són els quarts que menys dificultats tenen per sortir, almenys una setmana, de vacances fora de la Comunitat Autònoma. Per contra, els illencs són els quarts que més retards tenen en relació amb els pagaments relacionats amb l'habitatge.

stats