Societat 11/10/2019

El delegat del govern espanyol defensa la sensibilitat de la Guàrdia Civil amb el català tot i el cas de Paula Rotger

Ramon Morey ha destacat la total "implicació del coronel amb la llengua" durant la celebració del dia de la seva patrona

Ara Balears
2 min
Imatge de la celebració del dia de la Patrona

PalmaRamon Morey, el delegat del govern espanyol a les Illes Balears, ha estat el protagonista de la celebració del dia de la patrona de la Guàrdia Civil. Morey ha destacat la sensibilitat d'aquest cos amb el català tot i el cas de Paula Rotger, i ha remarcat la total "implicació del coronel amb la llengua".

Segons ha informat 'Diario de Mallorca', durant el seu discurs, i obviant els casos de discriminació lingüística dels quals s'acusa la Guàrdia Civil balear, el delegat del govern espanyol ha assegurat que l'objectiu i l'única intenció del cos armat és "respectar la identitat lingüística de les Illes Balears".

Aquestes declaracions han provocat molta polèmica després que durant el mes de setembre una treballadora sindical de l'aeroport de Palma denunciàs el cos armat per discriminació lingüística. Segons Morey, que ha parlat del cas durant el seu discurs, "no es pot qüestionar la sensibilitat del cos armat respecte de la identitat lingüística". Cal recordar que Paula Rotger, que actualment està immersa en un procés judicial contra la Guàrdia Civil per discriminació lingüística, s'enfronta a una multa que podria arribar als 200.000 euros per suposadament haver-se botat el control de seguretat de l'aeroport.

Segons va explicar la delegada sindical de Son Sant Joan, el conflicte amb el cos armat començà quan ella es negà a respondre en castellà a un agent que li respongué que "a l'autoritat se li parla en castellà" i sentencià que "o parles en espanyol o no entres".

Actualment Rotger està suspesa de feina i sou, mentre que les acusacions de la delegada sindical contra el cos armat no s'han investigat. En repetides ocasions Paula Rotger ha sol·licitat els vídeos de seguretat que demostrarien la seva versió, però de moment no ha obtingut cap resposta.

stats