Societat 20/05/2020

La Delegació del govern recorda que no està permès anar a comprar en grup

La Guàrdia Civil ha denunciat diverses persones per aquest motiu els darrers dies

Ara Balears
2 min
Agents de la Policia Nacional acudeixen a un supermercat davant l'alerta que diversos clients no mantenien la distància de seguretat

PalmaEls cossos policials continuen proposant per a sanció tots els ciutadans que incompleixen les restriccions vigents del Reial Decret 463/2020 per a la gestió de la crisi del coronavirus. Els darrers dies, la Guàrdia Civil ha denunciat per aquest motiu diverses persones que han acudit a comprar en grup al supermercat a les Balears. En aquest sentit, la Delegació del govern espanyol a les Illes recorda que només està permès anar a comprar de manera individual, excepte si es va acompanyat de menors que no poden quedar sols al domicili o de persones discapacitades.

En total, aquest dimarts es varen posar 175 propostes de sanció per desobediència a l'Arxipèlag, 73 de les quals a Palma, 43 a Eivissa, 5 a Ciutadella i 5 a Maó. La Delegació destaca el cas de cinc homes que varen trobar pescant al port de Palma fora de l'horari establert. Els agents varen actuar davant el requeriment de la Policia Portuària de Palma i varen denunciar els cinc homes per fer l'activitat de pesca esportiva quan no estava permès.

Així mateix, la Guàrdia Civil va denunciar quatre passatgers a Eivissa i Menorca per no tenir justificat el seu viatge i no complir els requisits establerts per l'estat d'alarma. Tres dels passatgers varen ser detectats a les terminals d'origen, de manera que en varen poder evitar l'embarcament. Tots varen ser proposats per a sanció.

La Policia Nacional i la Guàrdia Civil continuen amb els controls de seguretat a ports, aeroports i carreteres de les Balears. L'aeroport de Son Sant Joan, a Palma, va registrar aquest dimarts l'arribada de 290 passatgers, mentre que 242 varen sortir de Mallorca en 12 vols que varen operar. Dels tres vols internacionals que varen arribar a Palma, 53 persones hauran de passar un període de quarantena de 14 dies.

Per altra banda, l'aeròdrom d'Eivissa va rebre 49 viatgers en un vol d'entrada i 69 varen sortir de l'illa en un altre vol. Finalment, l'aeroport de Menorca va comptabilitzar 54 persones que varen arribar a l'illa i 48 que en varen sortir en quatre vols.

stats