Societat 19/01/2021

La Delegació del govern espanyol a les Balears prohibeix la protesta del sector de les perruqueries a Palma

Han recomanat que la concentració s'ajorni fins que el nivell d'alerta sanitària millori a l'illa

Ara Balears
1 min
Un home s'està arreglant la barba en una barberia.

PalmaLa Delegació del govern espanyol a les Balears ha prohibit la manifestació de perruqueries i esteticistes que estava convocada aquest dimecres a les 11 h al Born de Palma. Aquesta decisió l'han presa a partir de l'informe de l'autoritat sanitària que especifica que no s'ha de fer cap manifestació en el context de nivell d'alerta 4 en el qual es troba Mallorca.

A més, des de la Delegació del govern han recomanat que s'ajorni aquesta manifestació fins que el nivell d'alerta sanitària millori a l'illa.

PIMEM havia citat els perruquers de Mallorca a aquesta concentració per donar suport a la protesta estatal del sector per reclamar al govern espanyol que redueixi l'IVA. Aquest mateix dilluns els representants del sector recordaven que el 2012 el govern espanyol va apujar l'impost del 8% al 21% a causa de la crisi del 2008.

Precisament, fonts de l'associació han assegurat en un comunicat que acataran la decisió. Tot i això, han criticat que durant tot la jornada de dimarts la Delegació del govern a les Balears només els havia dit que no recomanava anar a la concentració, però en cap moment "s'havia xerrat d'una prohibició i, per això, s'ha mantingut fins a darrera hora".

Segons va explicar aquest dilluns el vicepresident del gremi de perruqueries de PIMEM, Rafel Rubio, a les Balears més d'un centenar de perruqueries han tancat definitivament a causa de la pandèmia. A més, segons la presidenta de l'Associació Sindical d'Esteticistes de les Balears, Emilia Pascual, uns 150 locals d'estètica tampoc no tornaran a obrir a Mallorca.

stats