Societat 15/05/2018

El director del Quadrado de Ciutadella admet "intervencions" a l'interior del centre

Miquel Àngel Casasnovas assegura que va tenir coneixement de la gravetat dels fets per primera vegada ahir dematí, quan la mare del jove visità el seu despatx

Ara Balears
2 min
La comunitat educativa de Menorca va expressar fa uns dies el seu rebuig al bullying en una concentració a Ciutadella.

CiutadellaL'IES Josep Maria Quadrado de Ciutadella torna avui a l'activitat després de viure unes hores convulses per la denúncia d'un presumpte cas d'assetjament escolar de la mare d'un alumne de 13 anys ahir dematí davant la policia espanyola. La investigació continua però el director de l'institut, Miquel Àngel Casasnovas, assegura que no va ser conscient de la gravetat del cas fins ahir, quan la mare de l'alumne es presentà al seu despatx. "Ens va explicar episodis d'assetjament però sempre fora del centre escolar. De fet, li vàrem recomanar que interposàs una denúncia a la policia espanyola si ho considerava oportú. Nosaltres també obrirem una investigació interna", confirma Casasnovas.

Tot i aquest primer relat, el màxim responsable de l'IES Josep Maria Quadrado de Ciutadella reconeix que es varen fer algunes "intervencions o mediacions" en determinades situacions que afectaren l'alumne de 13 anys, però "en cap cas aquestes han estat greus", manté Miquel Àngel Casasnovas. El director del centre no descarta episodis a l'interior del centre educatiu però insisteix que "si no en tenim coneixement, no podem actuar. Em consta que han succeït fets, tot i que no s'han considerat preocupants".

Casasnovas també ha volgut traslladar un missatge de serenor i deixar clar que "estam preparats per abordar aquestes qüestions gràcies al protocol d'assetjament de la Conselleria, que s'obre ràpidament si detectam situacions d'aquest tipus. En aquest cas no hem arribat a iniciar-ne el procés". D'altra banda, el director recorda que fan feina de prevenció, conscienciació i mediació. Al mateix temps, afegeix Casasnovas, "disposam d'una comissió de convivència, què és un mecanisme intern que funciona, però no som infal·libles i no vàrem detectar res en el cas d'aquest alumne".

Finalment, el responsable de l'IES Josep Maria Quadrado té clar que en les seves instal·lacions "hi conviuen centenars de joves d'edats complexes, i hi podem trobar casos d'assetjament, tot i que no és habitual". Pel que fa a la figura del policia tutor, que tampoc no va detectar cap anomalia, Casasnovas en defensa la feina i diu que "ajuda molt". ARA Balears s'ha posat en contacte amb el delegat d'Educació a Menorca del Govern balear, Joan Marquès, qui ha rebutjat donar explicacions sobre els últims episodis viscuts als instituts de Ciutadella.

stats