Societat 12/02/2020

El Defensor del Poble investiga el possible maltractament d'animals durant les festes de Sineu

Responen a la denúncia de l'Associació Nacional per a la Protecció i el Benestar dels Animals

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu.

PalmaEl Defensor del Poble ha iniciat una recerca sobre la denúncia de l'Associació Nacional per a la Protecció i el Benestar dels Animals (Anpba) per l'ús de galls i conills vius durant la celebració de les Corregudes del Cós de Sineu.

Segons ha informat l'agència Efe, el Defensor del Poble ha admès a tràmit la queixa de l'entitat animalista i ha requerit informació sobre el presumpte maltractament animal a la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació. Anpba basa la seva denúncia que la llei de protecció animal vigent a l'Arxipèlag prohibeix expressament l'ús d'animals que puguin sofrir mals o ser maltractats durant la celebració de festes populars.

L'associació assegura que en les edicions de les Corregudes del Cós del 2016, el 2017 i el 2018 es va suprimir l'ús d'animals, però en la festivitat de l'any passat es varen tornar a lligar a canyes animals de corral. "Anpba confia que amb la seva denúncia, i l'ajuda del Defensor del Poble, aconsegueixin l'erradicació definitiva de l'ús d'animals vius en les carreres del Cós de Sineu".

stats