Tribunals
Societat 22/02/2023

L'acusat per la mort d'un jove a Cales de Mallorca: "Em declar innocent"

Les parts han presentat les conclusions en el darrer dia del judici

ARA Balears
2 min
L'advocat Miquel Àngel Ordinas, durant el judici, juntament amb l'acusat.

PalmaL'acusat per la mort d'un jove marroquí a Cales de Mallorca el juliol de 2021 ha fet ús aquest dimecres del seu dret a la darrera paraula per reiterar, davant el Jurat, la seva innocència: "Em declar innocent", és l'única cosa que ha dit. Segons ha informat Europa Press, amb això ha conclòs el judici que durant tres dies ha acollit l'Audiència Provincial de Palma.

La defensa de l'acusat s'ha obert aquest dimecres, en les conclusions del judici, a la possibilitat que el seu representat sigui condemnat a tres anys de presó. En el tràmit de conclusions finals, l'advocat de la defensa ha presentat un nou escrit en el qual manté la seva versió inicial –és a dir, sol·licita l'absolució negant qualsevol responsabilitat penal en la mort del jove de 28 anys– però introdueix subsidiàriament altres dues possibilitats alternatives.

En aquestes qualificacions alternatives preveu la possibilitat que es condemni l'acusat a un any de presó pel delicte d'homicidi, en concurs amb un altre de lesions doloses (que afegiria tres mesos de presó) o lesions doloses amb traïdoria (dos anys de presó).

Mentrestant, la Fiscalia ha mantingut la pena de 12 anys per un delicte d'homicidi i una indemnització de 168.000 euros per als pares de la víctima, així com de 20.000 euros per a cadascun dels seus quatre germans.

Per part seva, la família de la víctima també ha mantingut el seu escrit. L'advocat dels familiars qualifica els fets d'homicidi i d'assassinat, de manera que demana fins a 22 anys de presó –i 14 anys en cas que es consideri un homicidi–, així com 210.000 euros d'indemnitzacions per als pares i germans.

Cal recordar que els fets varen tenir lloc el juliol de 2021, al voltant de les 00.45 h del matí, en un aparcament a Cales de Mallorca, on l'acusat, que sosté que aquella nit havia consumit alcohol i drogues, es va trobar amb la víctima, de 28 anys, que anava amb un amic. Les acusacions sostenen que el processat va pegar un cop de puny al cap de la víctima, que va perdre el coneixement i que, un cop al terra, li va esclafar el cap "brutalment". El processat, manté que fou el seu oncle qui va començar la disputa i ell intervingué per separar-los.

Segons la seva versió, en aquest forcejament la víctima s'hi hauria abalançat i, per llevar-se'l de damunt, li va pegar una colzada que, ha admès, va poder copejar-li el cap. Seguint amb el seu relat, després d'això el jove va quedar "inconscient". "El vaig veure a terra sagnant, em vaig marejar, em vaig espantar", ha contat l'acusat, que seguidament es va ficar en el cotxe. Segons ell, el seu oncle "va continuar barallant-se" amb l'altre jove, però la víctima no va rebre més cops.

La víctima va caure en coma i morí quatre mesos després

La víctima va sofrir un traumatisme cranioencefàlic greu amb múltiples lesions òssies, vasculars i viscerals, va caure en coma i va morir quatre mesos després a l'hospital. L'acusat va estar en parador desconegut uns dies, en els quals es va rapar els cabells, i, quan la Policia ja el cercava, finalment es va entregar en una comissaria acompanyat d'un advocat. El jove ha afirmat que va marxar de casa per drogar-se després de discutir amb la seva dona i que es va rapar perquè sentia un "formigueig" pel consum de droga, i negà que estigués intentant escapar de les autoritats.

stats