Societat 05/11/2019

35 pacients han estat operats en centres privats arran del decret de garantia de demora

MÉS per Menorca informa la consellera de Salut de casos de persones "altament medicades" que no són derivats

Maria Fuster
1 min
L’any passat van fer-se a Catalunya unes 340.000 operacions quirúrgiques, el màxim dels últims anys.

PalmaUn total de 35 pacients de la sanitat pública balear han estat derivats a centres sanitaris privats concertats després d'acollir-se al decret de garantia de demora de salut aprovat fa ara un any pel Govern, mentre que 844 persones han sol·licitat informació sobre la seva situació i el temps d'espera, segons ha informat la consellera Patrícia Gómez al Parlament. Una informació que ha detallat la consellera quan responia una pregunta parlamentària de la diputada de MÉS per Menorca Patrícia Font.

Font ha explicat que al seu grup els ha arribat informació de casos de pacients que esperen una intervenció quirúrgica i que estan "altament medicats", i als qui l'administració sanitària els assegura que el seu cas no es preveu en l'esmentat decret. La diputada menorquina ha assenyalat que aquestes persones tenen efectes secundaris preocupants.

Gómez, en resposta, ha argumentat que "la gestió de la llista d'espera és complexa, ja que cada vegada tenim més ciutadans i més intervencions quirúrgiques i més innovació, més tecnologia que fa que coses que no s'operaven fa deu anys, ara sí que es poden fer, i també hi ha més beneficiaris de la sanitat pública". En relació amb el cas concret, Gómez li ha recomanat que s'adrecin al defensor de l'usuari.

La consellera també ha destacat que "tenim més drets" sanitaris a les Balears, sobretot si es compara amb l'Executiu autonòmic del PP de José Ramón Bauzá, que no publicava l'estat de les llistes d'espera sanitàries i que va derogar el decret de garantia de demora i la figura del defensor de l'usuari de la sanitat pública.

stats