Successos
Societat 29/05/2024

Extingit l'incendi de l'Albufera, que ha cremat 50 hectàrees

Aquest és el segon incendi forestal registrat enguany en aquest parc natural

ARA Balears
2 min

PalmaLa Conselleria d'Agricultura i Pesca ha donat per extingit aquest dimecres a les 10.30 hores l'incendi forestal declarat en el parc natural de l'Albufera, que ha cremat 50,4 hectàrees de canyís.

L'incendi forestal que es va declarar aquest passat dimarts a l'Albufera va quedar controlat al voltant de les 17.00 hores del mateix dia. El foc es va confirmar a les 03.04 hores de la matinada del passat dimarts. En l'operatiu d'extinció hi han participat efectius dels Bombers de Mallorca i del Servei d'Emergències (SEIB) 112 i diferents mitjans de la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Medi Natural; en concret, 6 mitjans aeris, 2 autobombes, 30 brigadistes, 2 tècnics i 2 agents de Medi Ambient. Aquest és el segon incendi forestal registrat enguany en aquest parc natural de Mallorca, que és la zona humida més extensa de les Illes Balears.

El fum de l'incendi es veu d'enfora
Una caseta devora l'incendi.
Les flames cremen l'Albufera des de primera hora d'aquest dimarts

L'incendi fou declarat com a nivell 1. És a dir, que podia ser controlat amb els mitjans d'extinció prevists en el Pla especial d'emergències davant el risc d'incendis forestals del Govern (Pla Infobal).

Dotacions de la  Conselleria d'Agricultura, Pesca i Medi Natural actuant a l'incendi
Dotacions de la  Conselleria d'Agricultura, Pesca i Medi Natural actuant a l'incendi

Amb aquest nivell es preveu, per la possible evolució que pugui tenir, la necessitat de posar en pràctica mesures per a la protecció de les persones i dels béns que es puguin veure amenaçats pel foc, però sense que hi hagi un risc de caràcter col·lectiu. En aquest cas, podia afectar unes casetes d'animals que estaven pròximes al foc.

stats