Successos
Societat 07/04/2024

Els veïns desallotjats per l'incendi a Alconàsser ja poden tornar a casa seva

Els habitatges encara no tenen aigua ni llum, tot i que s'espera que aquesta nit ja se'n tingui subministrament

ARA Balears
1 min
El foc s'ha declarat al voltant de les 00.30 h.

PalmaEls 30 veïns desallotjats aquest diumenge, passada la mitjanit, pels serveis d'Emergències, a causa de l'incendi forestal a Alconàsser (Sóller), ja poden tornar a casa seva, tot i que encara no hi hagi aigua ni llum.

Així, segons ha recollit Europa Press, alguns dels veïns han decidit apropar-se fins als domicilis per comprovar com estaven i recollir-ne alguns objectes personals. Després, han tornat a l'hotel on es troben reallotjats, a l'espera que puguin tornar a connectar les llars als subministraments d'aigua i llum. Des de la Conselleria d'Agricultura han manifestat que s'espera que aquesta nit els veïns puguin tornar a ca seva de manera definitiva.

El fet que les llars encara no tinguin aigua ni electricitat es deu al fet que efectius de l'Institut Balear de la Natura (Ibanat) i Bombers de Mallorca encara continuen fent feina en l'extinció de l'incendi que, a les 11.40 h, ja ha estat controlat i ha canviat a gravetat potencial 0. En aquest sentit, quan un foc es considera de gravetat 0 significa que pot ser controlat amb els mitjans d'extinció previstos en el pla Infobal. A més, en els incendis forestals d'aquest nivell es preveu que, tot i la seva evolució més desfavorable, no suposen un perill per a persones que no estiguin relacionades amb les tasques d'extinció, ni per a béns que no siguin de natura forestal.

L'incendi ha cremat unes 0,9 hectàrees de pinar i olivar. En les tasques d'extinció hi fan feina mitjans de la Conselleria d'Agricultura, concretament, una autobomba, 15 brigadistes, un tècnic i dos agents de medi ambient.

stats