Societat 09/12/2021

Damià Huguet i Miquel Àngel Riera, fills predilectes de Mallorca

El ple de la institució insular ha aprovat concedir-los aquest reconeixement

ARA Balears
1 min
Damià Huguet davant la façana de ca seva a Campos.

PalmaEl poeta Damià Huguet i l'escriptor Miquel Àngel Riera seran nomenats fills predilectes de Mallorca, segons ha acordat aquest dijous el ple del Consell. També s'ha aprovat la concessió de sis medalles d'Honor i Gratitud i set premis Jaume II amb 28 vots a favor i tres abstencions, totes de Vox.

La presidenta insular, Catalina Cladera, ha destacat que tant Huguet com Riera són persones "inspiradores" que han "enriquit" la cultura literària de l'illa mitjançant "un llenguatge i univers propis". També ha fet referència al bomber Joan Cifuentes, que ha rebut el diploma de serveis honorífics i que ha qualificat d'"exemple de responsabilitat i honor".

Cladera ha explicat que aquests reconeixements van dirigits a comerciants, escriptors, artistes, entitats solidàries i professionals, esportistes i clubs; però també a homes, dones, associacions i empreses que són un "reflex" de Mallorca.

Pel que fa a les medalles d'Honor i Gratitud, les rebran l'Orfeó l'Harpa d'Inca; l'associació Pa i Mel; la pintora mallorquina i Filla Predilecta Maria Vich; l'establiment La Veneciana; el club d'hoquei d'Espanya i les collidores de la serra de Tramuntana.

Els premis Jaume II seran per al Banc d'Aliments de Mallorca; el pilot de motociclisme Joan Mir; la futbolista internacional Mariona Caldentey; l'empresa artesana Teixits Vicenç; el Col·legi Oficial de Psicologia de les Illes Balears (COPIB); l'esportista de karate Maria Esther de León López i l'associació Son Dameto. L'entrega dels guardons serà el 17 de desembre al teatre Principal de Palma.

stats