Societat 03/09/2020

Nou positius a la llar d'ancians obliguen a fer un cribratge massiu al centre

Els contagiats detectats formen part dels 16 usuaris que van ser reallotjats de la residència de Calvià després de l'incendi de dia 21 d'agost

A. T.
2 min
Una sanitària al Laboratori de Macrobiologia de Son Espases. / ISAAC BUJ

PalmaLa Conselleria de Salut ha informat aquest dijous que nou residents de la llar d'ancians de Calvià, la qual depèn de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), han donat positiu en coronavirus. Formen part dels 16 que havien estat reallotjats a la llar de Palma a causa de l'incendi de les instal·lacions de Calvià. A conseqüència d'això, Salut informa que es farà un cribratge massiu a tot el centre de Palma, on viuen 236 persones.

Segons fonts de l'IMAS, el procediment estableix que les persones que ingressen a qualsevol residència de gent gran, i són alienes a aquesta, han de sotmetre's a proves PCR. Per això, la Conselleria ha fet tests tant usuaris com professionals de Calvià aquest dijous, més de dues setmanes després del trasllat. A la resta de residències on van ser reallotjats la resta de residents de la llar de Calvià ja es van fer les proves i varen sortir negatives. Malgrat això, puntualitzen fonts de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials, els treballadors i els residents de fora de la llar de Palma han estat aïllats en tot moment de la resta.

Amb aquest nou brot, ja són quatre en només una setmana. Mentre que dilluns se'n va detectar un a una residència de Sant Joan, dimecres se'n van notificar dos més, un a Capdepera i un altre a Palma, a Cala Estància. Amb aquests, el total d'usuaris contagiats va pujar a 144: 59 a la residència Sèniors Sant Joan, 22 a Verge de l'Esperança, 8 a Sèniors Montuïri, 1 a Oasis, 15 a Cala Estància, 25 a DomusVi Capdepera i 14 a Sa Serra.

A més, aquest dijous una treballadora de la residència de persones amb discapacitat de Son Güells, a Palma, ha donat positiu per covid-19, segons ha confirmat la Conselleria d'Afers Socials. L'afectada, i segons ha assenyalat Afers Socials, no tenia contacte directe amb els residents del centre.

La residència ja ha posat en marxa el protocol de seguretat sanitària i ha prohibit les entrades i les sortides del centre. En aquests moments, un total de 40 persones amb discapacitat de la residència es troben aïllats. A més, 20 usuaris del centre no han pogut entrar-hi a causa del tancament de portes.

stats