Societat 08/07/2021

El cribratge de Ciutadella suma 2 nous contagis a la tercera jornada

D'altra banda, detecten 16 positius de contactes estrets de contagiats el dia anterior

Iván Martín
1 min
Un membre de la UVAC recollint les mostres.

CiutadellaEl tercer dia del cribratge a Ciutadella per a la població d'entre 16 i 29 anys ha finalitzat amb dos nous contagis de covid-19 d'un total de 92 persones que es varen sotmetre a la prova d'antígens. La carpa annexa al centre de salut del Canal Salat tornà a ser l'epicentre de l'activitat a la ciutat de Ponent, que veient la poca afluència de joves aprofità per dur a terme les proves a tots aquells contactes estrets de les persones que 24 hores abans havien donat positiu. Així, després de practicar 105 proves es van diagnosticar 16 contagis per coronavirus; és a dir una taxa de positivitat del 15,23%.

Dilluns es van detectar 10 positius entre un total de 232 proves (4,3%), mentre que aquest dimarts es varen diagnosticar 13 contagis de 167 persones (7,8%). Les dades són més preocupants si tenim en compte que, segons l'Àrea de Salut de Menorca, els que acostumen a participar en els cribratges solen ser les més conscienciades i respectuoses amb les mesures preventives sanitàries de seguretat.

Cal recordar que Menorca ha sumat 130 nous contagis a les darreres 24 hores, rècord de casos en tan sols un dia des de l'inici de la pandèmia. A més, hi ha 716 casos actius a l'illa, 695 dels quals en seguiment per les Unitats Volants d'Atenció al Coronavirus (UVAC), vuit persones segueixen ingressades a planta de medicina interna i dues a la Unitat de Cures Intensives (UCI) de l'hospital Mateu Orfila de Maó. També hi ha onze professionals sanitaris infectats.

stats