Societat 07/07/2021

El cribratge de Ciutadella continua detectant nous positius: 13 en el segon dia

Ingressa a l'UCI un jove de 22 anys

Iván Martín
1 min
L'activitat no atura al Canal Salat de Ciutadella per a detectar nous positius entre els joves.

CiutadellaUn total de 13 persones han donat positiu a la prova d'antígens realitzada a l'exterior del centre de salut del Canal Salat de Ciutadella en el segon dia del cribratge a joves entre 16 a 29 anys. L'objectiu d'aquesta acció promoguda per l'Àrea de Salut de Menorca és controlar la propagació del coronavirus i identificar nous contagis entre un col·lectiu que des de la setmana de Sant Joan ha provocat un augment d'infectats a tota l'illa.

Aquest dimarts fou el torn per als joves nascuts entre els anys 2000 i 2002, mentre que aquest dimecres passaran per la carpa de la Unitat Volant d'Atenció al Coronavirus (UVAC) de Ponent els nascuts entre els anys 1997 i 1999. Cal remarcar que els 13 contagis pel covid-19 representen un 7,8% de positivitat, tenint en compte que varen passar per les instal·lacions sanitàries un total de 167 persones.

La situació epidemiològica a l'illa ha empitjorat a les darreres hores: s'han sumat 82 nous contagis i acumulat 597 casos actius, dels quals 580 estan en seguiment per les UVAC, mentre que vuit persones es troben ingressades a planta de medicina interna i dos a la Unitat de Cures Intensives (UCI) de l'hospital Mateu Orfila de Maó. Precisament, una de les noves entrades a l'UCI més preocupants és la d'un jove de 22 anys.

stats