Societat 14/06/2023

Creix un 45% el volum de passatgers de l'EMT la primera meitat de l'any

Entre gener i maig, s'han beneficiat de la gratuïtat del transport públic de l'empresa gairebé 20 milions de persones

ARA Balears
1 min
Un bus de l'EMT de Palma. / EMT

PalmaVint milions de passatgers han fet servir els busos de l'EMT durant els cinc primers mesos de l'any, d'ençà que al gener va entrar en vigor la gratuïtat del transport públic. El tinent de batle de Mobilitat Sostenible, Francesc Dalmau, juntament amb el gerent de l'EMT Palma, Mateu Marcús, han presentat aquest dimecres les dades de la primera meitat del 2023, en què ha estat en vigor la gratuïtat del transport públic.

En concret, durant els primers cinc mesos de l'any, el volum de passatgers s'ha incrementat un 45,96%. Això suposa que han viatjat amb l'EMT Palma al llarg de 2023 un total de 6.230.233 persones més entre gener i maig que durant els mateixos mesos de l'any anterior.

En total, durant aquests primers cinc mesos de l'any, han agafat el bus gairebé 20 milions de persones, amb un volum total de 19.787.429 passatgers. Així, la projecció que fa l'EMT Palma és poder arribar a assolir una xifra rècord de 50 milions de passatgers a finals de l'any 2023.

Aquest increment ha suposat que cada mes s'hagin registrat un total d'un milió de passatgers més que durant el mateix període de l'any 2022. Per mesos, maig ha estat el mes en què les xifres han experimentat una major variació, amb un increment d'1.487.265 viatgers més que durant el mateix període de l'any anterior.

stats