Societat 25/09/2020

Les aules de la UIB tindran codis QR per controlar casos de covid-19

Els estudiants l'hauran d'escanejar amb el mòbil perquè la Universitat sàpiga qui i en quin moment era a la classe si es detecta un positiu

Kike Oñate
2 min
La UIB apostarà per la semipresencialitat.

PalmaLes aules de la Universitat de les Illes Balears (UIB) habilitades per fer classes presencials disposaran de codis QR perquè els alumnes l'escanegin amb el seu telèfon mòbil i la Universitat sàpiga qui i en quin moment era dins de la classe si es detecta un cas positiu de coronavirus. Així ho ha explicat el vicerector de Docència, Joan Frau, durant la presentació en roda de premsa amb motiu de la inauguració de l'any acadèmic 2020-21.

El nombre d'alumnes que enguany s'han matriculat per primera vegada a la UIB s'ha incrementat amb 270 respecte del curs passat i la xifra ha arribat a 3.160 estudiants. També han augmentat les matriculacions per continuar estudiant a la Universitat: aquest curs hi ha 250 alumnes més, que sumen 8.191. El vicerector de Docència, però, ha apuntat que aquestes dades són provisionals i que poden canviar una mica.

Cal recordar que la UIB garantirà les classes presencials en el primer curs, els seminaris i les pràctiques. En el primer curs la docència serà presencial o amb presencialitat reduïda, si hi ha massa alumnes, per garantir la distància d'un metre i mig entre ells. Aquesta darrera opció consistirà que una part dels estudiants aniran a classe i s'aniran rotant, de manera que sempre es garanteixi una mínima docència al campus. Frau ha insistit que aquesta mesura es pren perquè consideren que els alumnes de primer necessiten un acompanyament en aquesta nova etapa educativa.

El vicerector ha recordat que la mascareta serà obligatòria a tots els espais interiors i exteriors, i hi haurà gel hidroalcohòlic dins cada aula i a diferents punts del campus. Seguint la recomanació de la Conselleria de Salut, la UIB tindrà un coordinador covid-19 i, a més, n'hi haurà un altre per a cada edifici, on s'ha habilitat una sala d'aïllament, on aniran professors o alumnes que notin símptomes compatibles amb el coronavirus dins el campus.

stats