Societat 15/03/2023

Cort ven solars a Son Vida, Son Gual i s’Aranjassa per comprar i construir habitatge social

L'Ajuntament de Palma espera guanyar més de 10,5 milions d'euros

2 min
Promoció de construccions de luxe a Son Vida, a Mallorca.

PalmaMesura sorprenent de l'Ajuntament de Palma per fer front als problemes d'habitatge que es viuen actualment a Ciutat. La regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, ha anunciat aquest dimecres que Cort vendrà setze solars municipals als barris de Son Vida, Son Gual i s'Aranjassa amb l'objectiu de fer servir el que ingressin per comprar i construir habitatge social.

En la roda de premsa, el Consistori ha detallat que aquests solars tenen un preu de taxació oficial superior als 10,5 milions d'euros i que han decidit vendre'l's perquè són solars on només es poden construir habitatges unifamiliars i, per tant, no ajudaran a resoldre el problema per accedir a un habitatge digne que es viu actualment a Palma. Truyol ha detallat que la venda es farà per procediment de subhasta i que el procés s'iniciarà 20 dies després de la seva publicació al BOIB.

Els compradors podran adquirir 13 solars a Son Vida (5 solars de tipologia unifamiliar aparellada i 8 de tipologia unifamiliar aïllada), 3 solars a Son Gual (tots amb llicència per construir un habitatge unifamiliar aïllat) i una parcel·la rústica en el nucli rural de s'Aranjassa.

La regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne ha explicat que han pres aquesta decisió perquè "davant la greu situació que es viu en matèria d'habitatge i la urgència de prevenir i revertir l'exclusió social que això provoca calen mesures contundents i valentes". A més, ha assegurat que tots els beneficis que s'aconsegueixin amb la venda dels 16 solars es destinaran a l'adquisició d'habitatge ja construït o la construcció nova per destinar a habitatge social. "Vivim una situació complicada perquè l'especulació i les lleis estatals que el perpetuen provoquen una situació que posa en perill el dret a l'habitatge per a moltes persones", ha sentenciat.

stats