Societat 16/09/2021

Cort també vol limitar el lloguer turístic en unifamiliars a alguns barris de Palma

La regidora de Model de Ciutat ha anunciat que pretenen actuar a Son Espanyolet, el Molinar i en punts concrets del Coll d'en Rabassa i l'Arenal

2 min
Son Espanyolet és un dels barris on es lloguen més unifamiliars a turistes, segons l'Ajuntament de Palma.

PalmaJust el mateix dia que s'ha fet pública la sentència del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) contra la zonificació del lloguer vacacional en habitatges plurifamiliars de Palma, la regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, ha anunciat que també treballen per limitar la comercialització d'estades turístiques en unifamiliars. La mesura, però, només s'aplicaria en alguns barris, com ara Son Espanyolet, el Molinar, i punts concrets del Coll d'en Rabassa i l'Arenal, segons ha explicat l'edil en una roda de premsa.

L'objectiu és actuar a les barriades amb més "densitat" d'unifamiliars llogats a turistes, segons Truyol, que ha fet les declaracions poc després que el batle, José Hila. "La sentència canvia les regles del lloguer vacacional a Palma? No, perquè hi recorrerem en contra, i si cau la normativa municipal, s'aplicarà la insular, que no permet lloguer vacacional en plurifamiliars", ha comentat Hila.

El Pla d'Intervenció d'Àmbits Turístics (PIAT) del Consell de Mallorca diu que si s'anul·la una zonificació, només es permetrà en aquell municipi el lloguer vacacional en unifamiliars i adossats. A més, cal recordar que el mateix TSJIB va donar la raó fa només uns mesos al Consell, desestimant el recurs també interposat per Habtur contra la zonificació de la institució insular. Un fet que reforça el posicionament de l'equip de govern palmesà.

Truyol, que és de MÉS per Mallorca, com el batle que el 2018 va impulsar la zonificació, l'actual tinent de batle de Cultura i Serveis Socials de Cort, Antoni Noguera, ha qualificat la sentència de "neoliberal" i "desregularitzadora". "S'hauria de reflexionar sobre el sistema judicial que volem, perquè intervenen en la dinàmica política", ha afegit l'edil. També ha defensat que la zonificació es va fer per "evitar la turistificació" de la ciutat. Igualment ha recordat, com ha fet Hila, que la mesura es va fer a partir d'una petició de la Federació d'Associacions de Veïns de Palma.

stats