Societat 21/03/2023

Cort subvencionarà prop de 100 reformes dels barris vulnerables de Palma

L'Ajuntament de Palma destina un milió d'euros en subvencions per reformar edificis de vuit barris de Ciutat

2 min
Son Gotleu és un dels barris que es beneficient dels ajuts.

PalmaCamp Redó, Son Gotleu, Mare de Déu de Lluc, Son Ximelis, Soledat Nord, Soledat Sud i Nou Llevant. Aquests són els barris més vulnerables de Palma i ara, gràcies als ajuts de Cort, podran millorar alguns dels seus habitatges. En total, l'Ajuntament de Palma ha rebut 93 sol·licituds en la campanya de subvencions per a la rehabilitació d'edificis de l'any 2023. El llistat final de les prestacions atorgades estarà llesta d'aquí a aproximadament un mes.

Aquesta línia d'ajuts permet rehabilitar les llars dels veïns i veïnes d'àrees de Palma assenyalades actualment com a vulnerables i incloses dins el Pla estratègic de Ciutat, segons han informat aquest dimarts en una roda de premsa la regidora de Model de Ciutat, Neus Truyol, i el director del Patronat Municipal d'Habitatge, Josep Maria Rigo.

Concretament, les subvencions es poden demanar per fer dues actuacions: les relacionades amb la tramitació de l'Informe d'Avaluació d'Edificis (IAE) i les línies d'ajuts per a obres derivades dels edificis que no compleixen l'IAE. En aquest sentit, Truyol preveu que al voltant del 70% de les sol·licituds seran acceptades en el cas dels ajuts a obres derivades i en un 90% en el cas de les peticions relacionades amb l'elaboració d'Informes d'Avaluació d'Edificis.

A efectes pràctics, aquests ajuts permeten rehabilitacions de lesions que afectin la seguretat constructiva i funcional a façanes i altres elements comuns als edificis; a les zones privades d'ús públic; façanes i altres elements comuns amb criteris de millora de sanejament d'estalvi energètic si l'edifici compleix des del punt de vista estructural i l'adequació i agençament de les zones privades d'ús públic entre blocs.

Els barris amb més sol·licituds

El barri que més sol·licituds ha fet ha estat Son Ximelis, amb 40 en total. Segons la regidora, "l'àrea de Model Ciutat ha escoltat la demanda del barri després que els seus veïns en reclamassin la inclusió en el programa d'ajuts i ara aquesta inclusió s'ha vist corresposta amb un nombre de sol·licituds espectacular".

Cal recordar que un gran nombre d'edificis d'aquesta barriada han o havien de passar l'Informe d'Avaluació d'Edificis (un tràmit obligatori que garanteix la bona salut dels edificis de ciutat) durant els anys 2021, 2022 i 2023, i que gràcies a aquests ajuts els seus propietaris podran garantir que compleixen la normativa i asseguren la seguretat a les seves llars. Per darrere, hi van Nou Llevant (18), Son Gotleu (14), Soledat Nord (10), Camp Redó (6) i Mare de Déu de Lluc (5).

stats