Societat 13/04/2022

Cort prorroga la cessió del Son Moix al RCE Mallorca fins al 2064

L'Ajuntament de Palma també ha autoritzat la reforma integral de l'estadi, valorada en 20 milions d'euros

1 min
Imatge del camp de l'RCD Mallorca, Son Moix, en una imatge d'arxiu.

PalmaL'Ajuntament de Palma ha aprovat aquest dimecres prorrogar el conveni de col·laboració entre el Consistori i el RCE Mallorca fins al 2064. Amb això, Cort allarga la cessió de l'estadi –que és de titularitat municipal– 25 anys més, a petició del club. Ambdues parts van signar el primer conveni l'any 1997, que tenia una vigència inicial de 40 anys. Aleshores, també van subscriure que l'acord es podria prorrogar 25 anys més, de manera que la duració s'estén fins al 2064.

A més, l'Ajuntament també ha acordat en junta de govern donar el vistiplau definitiu a la reforma integral del Son Moix, que el club finançarà amb prop de 20 milions d'euros. Davant ambdues notícies, el regidor d'Esports, Francisco Ducrós, ha celebrat que aquesta "és una gran oportunitat per tenir un dels estadis més moderns d'Espanya" i que la mesura "posarà Palma al capdavant de l'àmbit esportiu europeu".

Cal tenir en compte que l'Ajuntament ha aprovat la remodelació com a propietari de les instal·lacions i que abans d'executar aquestes obres hauran de passar per tot un procés de permisos urbanístics, que en cap cas s'han autoritzat amb l'acord d'avui. Tal com ja es va informar anteriorment, aquesta reforma pretén "acostar les grades de l'anell inferior uns vuit metres al terreny de joc", ha explicat Ducrós, la qual cosa dotarà Son Moix d'unes "condicions similars a la resta d'estadis d'Europa". A banda d'això, "a la grada sol es construirà una coberta que esdevindrà una tribuna", es farà "una remodelació dels fons" i es crearan "nous espais per al club", ha afegit l'edil.

stats