Societat 10/07/2023

Cort prohibeix que les galeres circulin per les altes temperatures

La Policia Local de Palma ha habilitat un dispositiu de control per vigilar que compleixin la normativa vigent

ARA Balears
1 min
La parada de galeres situada al carrer d'Antoni Maura de Palma.

PalmaLa Policia Local de Palma ha habilitat durant aquest dilluns un dispositiu de control per vigilar el compliment de la normativa vigent de les galeres de cavalls i ha ordenat que no circulin a causa de les temperatures altes d'aquests dies. Segons ha informat l'Ajuntament de Palma en un comunicat, el tinent de batle de Mobilitat i Polígons Industrials, Toni Deudero, es va reunir el cap de setmana passat amb els representants del sector per traslladar "la necessitat de complir la normativa" i els va instar a adoptar "totes les mesures necessàries per evitar que la calor intensa afecti els animals".

Per la seva banda, la formació Progreso en Verde ha denunciat l'"incompliment" de la prohibició de circular quan es decreten alertes per temperatures altes per part d'alguns conductors de les galeres de Palma. En aquest sentit, han assenyalat en un comunicat aquest dilluns que aquest matí a les 12 h s'han localitzat "diverses galeres al carrer del Conqueridor prestant servei, tot i estar prohibit". La formació ha avisat la Policia Local, la qual s'ha desplaçat a l'aturada dels cavalls a identificar-ne els conductors.

Amb tot, el president de Progreso en Verde, Guillermo Amengual, ha assegurat que "es riuen de tothom, l'Ajuntament de Palma, de la Policia i dels ciutadans". "Els cavalls no els importen en absolut i els posaven en perill una vegada i una altra", ha lamentat. La formació ha assenyalat que va exigir "la immobilització de les galeres que han infringit la normativa" i que van denunciar el cas a la Fiscalia per un presumpte delicte de maltractament animal.

stats