Palma
Societat 13/12/2023

Cort posarà el nom de Félix Pons a uns dels carrers principals de Palma

Substituirà el nom de l'avinguda de les Torres Llavaneres

ARA Balears
1 min
Javier Bonet, Jaime Martínez i Lourdes Roca, aquest dijous al ple de Cort.

PalmaEl batle de Palma, Jaime Martínez, ha signat aquest dimecres el decret de batlia pel qual s'aprova dedicar una de les principals vies de Ciutat a l'il·lustre polític palmesà i expresident del Congrés dels Diputats Félix Pons Irazazábal. Segons ha informat Cort en una roda de premsa, el carrer elegit pel consistori per homenatjar el paper de Pons és el tram d'entrada a la ciutat que s'estén des del carrer de Puerto Rico, just abans del Palau de Congressos, fins a l'avinguda de Gabriel Alomar, via que actualment s'anomena avinguda de les Torres Llavaneres, i passarà a ser avinguda de Félix Pons Irazazábal, jurista i polític (1942-2010).

Des de l'Ajuntament de Palma han destacat que aquesta decisió és "un compromís personal del batle, que ja ha comunicat a la família la decisió". Cort ha explicat que per a l'elecció del carrer es va constituir una comissió d'experts independents integrada per Pere Nicolau, Joan Huguet, Román Piña, Lluís Morell, Guillem Reynés, Neus Cortés i Bartomeu Bestard.

Félix Pons Irazazábal, fill il·lustre de Palma, és considerat un dels polítics més rellevants de la Transició espanyola, que va ocupar la presidència del Congrés dels Diputats entre els anys 1986 i 1996. Compromès amb els principis democràtics que sempre va defensar per sobre de les ideologies, la seva presidència va ser reconeguda per tots els grups parlamentaris pel seu tarannà integrador.

stats