Societat 06/08/2019

Cort no té constància de la "situació d'alarma" creada pel tancament de l'oficina de la Policia a la Platja de Palma

Fonts de l'àrea de Seguretat Ciutadana asseguren que aquestes dependències es troben en la mateixa situació que l'estiu passat

A. T.
2 min
Després de l’hotelera Inma de Benito, Margarita Nájera va ser la gerent del Consorci de la Platja de Palma des del 2008 fins al 2011. La legislatura següent li va agafar el relleu Álvaro Gijón, que en aquell moment també era regidor de Palma. Va ser gerent del consorci fins l’any 2015, quan hi hagué un nou canvi de Govern i començà la legislatura del Pacte, que en va nomenar l’advocat Rafael Company nou i darrer responsable.

PalmaL'Ajuntament de Palma assegura que no té "constància de la situació d'alarma provocada pel tancament de l'oficina de la Policia Local de la Platja de Palma". Segons fonts de l'àrea de Seguretat Ciutadana, aquestes dependències es troben en la mateixa situació que l'estiu passat a causa de la manca de personal. "L'any passat també s'obria de manera intermitent i no va haver-hi cap queixa. La diferència és que ara un mitjà de comunicació ha fet una notícia sobre la base que hi ha queixes, però a nosaltres no ens consta", declaren.

Des del Departament de Seguretat Ciutadana aclareixen que aquesta oficina només s'obre entre els mesos de juny i octubre i que els seus horaris "varien en funció de la disponibilitat del personal que hi ha". Actualment "només hi ha un agent encarregat d'aquestes dependències i el seu horari és de 9 a 17 h i hi ha dies que pot anar i altres que no", afegeixen. Per tal d'oferir una atenció de 24 hores, com es va preveure, "s'haurien de tenir com a mínim sis persones".

"La comissaria de la Platja de Palma no és aquesta, sinó la de Litoral", expliquen. Els serveis que s'ofereixen a les instal·lacions de l'oficina són exclusivament "administratius", de manera que en situacions de manca de personal "prioritzam que els efectius estiguin al carrer i no tancats sense poder sortir en situació de necessitat". Tot i que des de l'Ajuntament tenen "intenció de posar-hi solució", destaquen que l'important és que "la gent que vol fer una denúncia, pot fer-ho".

Ciutadans denuncia la precarietat del cos policial

Ciutadans ha manifestat que "la situació que viu actualment la Policia Local és límit". Segons un dels regidors del partit, Alejandro Escriche, no hi ha suficients efectius "ni per mantenir oberta una oficina a la zona turística principal de la ciutat". La formació lamenta que aquest cos "hagi passat de donar un servei excel·lent a tancar en plena temporada estival".

Escriche ha aprofitat per recordar altres exemples de "precarietat" que pateixen a la comissaria de Sant Ferran: "Hi ha una gran quantitat de vehicles que no es poden utilitzar per avaries, la qual cosa implica que els policies hagin de desplaçar-se amb autobús o caminant".

stats