Societat 06/09/2018

La plaça de Cort de Palma crida "llibertat presos polítics"

Una quinzena d'espanyolistes ha intentat boicotejar l'acte amb proclames contra l'independentisme

J. R.
1 min
La concentració d'aquest dijous.

PalmaL'Obra Cultural Balear (OCB), l'Assemblea Sobiranista de Mallorca (ASM) i els Comitès de Defensa de la República de Mallorca (CDR) s'han sumat aquest dijous als Músics per la Llibertat, un col·lectiu que fa 45 setmanes que es concentra cada dijous a la plaça de Cort de Palma per demanar l'alliberament dels presos polítics catalans i el retorn del raper mallorquí Valtonyc i els polítics independentistes.

L'acte, previ a la celebració de la Diada de Catalunya l'11 de setembre, ha consistit en els ja tradicionals cants dels Músics i un parlament de la presidenta de l'ASM, Margalida Miquel. Miquel ha assegurat que "el llaç groc ofèn més qui el mira malament que qui el duu posat" i ha demanat "solidaritat" i llibertat per a tots els presos i exiliats. Les més de 150 persones que han assistit a l'acte han corejat crits de "llibertat presos polítics" i han exhibit globus grocs, llaços i senyeres quadribarrades.

Boicot espanyolista

A més dels manifestants sobiranistes, han acudit a la cita una quinzena d'espanyolistes que han interromput contínuament l'acte amb proclames com "Puigdemont, a presó", "mentiders" i "anau a Bèlgica". Un d'ells fins i tot s'ha acostat a un grup de jubilats dels Músics per la Llibertat i els ha increpat desafiant: "Si no us agrada Espanya, hi ha molts de països on anar", els ha dit.

stats