Societat 04/10/2023

Cort negocia mantenir temporalment la benzinera de les Avingudes, però no la de Progrés

Les llicències expiren el 2033, però l'Ajuntament defensa que es va atorgar quan no hi havia la legislatura que hi ha ara

2 min
Les benzineres de les Avingudes i la plaça del Progrés de Palma continuen obertes.

PalmaLes benzineres de les Avingudes i de la plaça del Progrés de Palma continuen la seva activitat, tot i les sancions de l'Ajuntament i els processos judicials oberts. Segons ha informat aquest dimecres la regidora de Cort Mercedes Celeste –en substitució de la portaveu municipal, Belén Soto–, el Consistori està cercant "una alternativa per arribar a un acord", la qual cosa permetria negociar el tancament de la de les Avingudes, però no la de la plaça del Progrés.

"La de Progrés s'ha de tancar tant sí com no, perquè està afectada per la remodelació de la plaça i per un aparcament que s'hi ha de fer, juntament amb uns informes de contaminació", ha explicat Celeste. En canvi, en el cas de les Avingudes, s'està valorant "si seria possible arribar a un acord entre el que demana l'Ajuntament (que és el cessament immediat) i el que vol la benzinera (que és mantenir la llicència fins al 2033)", ha afegit.

La regidora ha aclarit que "la qüestió radica en el fet que les benzineres es van instal·lar a Palma quan no hi havia la legislatura que hi ha ara", i que permetia la seva activitat fins al 2033. Per això, ara estan disposats a negociar ampliar el termini d'ús de la benzinera de les Avingudes, però sense arribar en cap cas a la data màxima, "i sempre que els serveis jurídics hi donin el vistiplau".

Celeste ha advertit que els interessa més aconseguir un acord amb les benzineres perquè aquestes es facin càrrec de les tasques i despeses de desmantellament. Si no, ha alertat, podria passar el mateix que amb la que estava ubicada al carrer de Sant Miquel, de la qual encara queden les restes, tant a la superfície com al subsol.

stats