Societat 31/07/2023

Cort inicia mesures contra la "proliferació de locals de massatge" a Son Armadams

Urbanisme ha proposat "una reunió amb l'Associació Xinesa de les Balears (Achinib), que s'ha ofert com a mediadora en aquesta qüestió"

2 min
Un dels locals de massatge del barri de Son Armadams.

PalmaL'Ajuntament de Palma ha fet les primeres passes per fer front a la "proliferació de locals de massatge" de Son Armadams, com a resultat de la reunió que ha mantingut el regidor d'Urbanisme, Habitatge i Projectes Estratègics, Óscar Fidalgo, amb l'Associació de Veïns de Son Armadans, presidida per Catalina Llompart. A banda d'aquesta qüestió, han tractat el problema dels renous i botellades al voltant del pàrquing del carrer de García Lorca.

Segons Fidalgo, "en relació amb la proliferació de locals de massatge que s'han assentat a la zona", s'han "compromès a mediar per pal·liar les conseqüències d'aquesta massificació". Així, Urbanisme ha proposat "una reunió amb l'Associació Xinesa de les Balears (Achinib), que s'ha ofert com a mediadora en aquesta qüestió". A més, sol·licitaran "de manera urgent una reunió amb Delegació del Govern per tractar aquest tema en profunditat", ha subratllat.

Pel que fa al pàrquing del carrer de Federico García Lorca, l'edil ha indicat que "es va obrir provisionalment l'any passat a conseqüència de les obres que s'estan duent a terme al passeig Marítim". Davant les denúncies veïnals, s'ha acordat que mentre cerquen una "ubicació alternativa per tancar aquest aparcament" posaran en marxa "una sèrie de mesures orientades a evitar la proliferació d'actes vandàlics i assegurar el descans veïnal".

Els veïns del passeig Marítim denuncien la manca d'accés

L'Associació Veïns Passeig Marítim Palma també ha fet públiques les seves queixes aquest dilluns, després que aquest cap de setmana "s'hagin repetit escenes que suposen un risc alt per a les persones en cas d'emergència, atès que les obres impedeixen el moviment normal dels equips d'emergència, vianants o alliberació de vies d'evacuació".

Com s'aprecia en un vídeo que han facilitat, i tal com relaten, "aquest dissabte, a les 2.30 h, les aglomeracions a les voreres donen lloc a taps que s'han denunciat a les autoritats d'emergències sense fer cap pla d'emergències específic". De fet, assegura l'associació, "les mateixes forces i cossos de seguretat han manifestat la dificultat d'accés i actuació als quals s'enfronta el passeig Marítim atesa la situació actual".

stats