Mobilitat
Societat 27/03/2023

Cort inaugura la línia circular que unirà Son Roca, Son Rapinya i Son Espases

La nova línia tindrà una freqüència de 45 minuts

ARA Balears
3 min
EMT

PalmaL'Ajuntament de Palma ha presentat aquest dilluns la línia 36 de bus, que oferirà connexió directa des de les barriades de Son Roca, Son Ximelis, Son Serra - La Vileta, Los Almendros o Son Peretó i Son Flor i Son Rapinya amb l’hospital Son Espases. A l'acte de presentació hi ha assistit el batle de Palma, José Hila, juntament amb el tinent de batle de Mobilitat Sostenible, Francesc Dalmau; el gerent de l’EMT, Mateu Marcús; el gerent de l’Hospital Universitari de Son Espases, Pep Pomar; el coordinador de Districte Ponent, Manuel Fernández, i representants veïnals de les entitats de Son Roca i Son Rapinya.

En aquest sentit, cal recordar que s'atén una demanda reiterada de les entitats de Son Roca i Son Rapinya. A més, aquesta nova línia circular permet recuperar el servei que es va fou eliminat fa més de vuit anys i que unia Son Roca i Son Espases mitjançant la línia 34. Hila ha explicat que és “molt esperada pels veïnats” i que connectarà barris on viuen 20.000 persones de manera directa amb l’hospital. “És una passa més que podem fer gràcies a la renovació de la flota, el fet de disposar de 165 nous autobusos ens ha permès posar en marxa la línia transversal de l’Eixample i també una com aquesta” ha dit el batle.

Dalmau, per la seva banda, ha recordat que aquest nou minibús forma part dels quatre nous minibusos que van arribant i que permeten oferir un servei que connecta barris amb l’hospital de referència. “Donam resposta a una petició de fa molts d’anys que reivindicaven els veïns de Son Roca i Son Rapinya i que demanaven una línia per als treballadors, per visitar pacients, per anar a l’hospital. Ara donam una alternativa a l’ús del cotxe i, a més, ho feim amb un vehicle accessible que en 20 minuts o 15 minuts arriba des del seu barri fins a l’hospital”, ha dit. 

Aquesta nova línia circular, que prestarà el seu servei mitjançant el segon dels nous busos de vuit metres de l’EMT Palma, tindrà una freqüència de 45 minuts i permet crear una connexió directa des de les barriades de Son Roca, Son Ximelis, Son Serra - La Vileta, Los Almendros o Son Peretó i Son Flor i Son Rapinya amb l’hospital Son Espases. 

Aquesta connexió fins ara únicament s’havia fet a traves del servei de transport a la demanda des de Son Roca a l’hospital Son Espases i, des d’aquest dilluns, passa a tenir un caràcter regular. Aquesta nova línia circular de l’EMT Palma tindrà un total de 35 parades i beneficiarà un conjunt de barriades que sumen una població d’uns 20.000 habitants. Així, aquesta es converteix en la segona línia circular de l’EMT Palma després d’haver posat en marxa la Línia Centre Circular.

Parades L36 Circular Son Espases

Les parades de la nova L36 Circular Son Espases són les següents: Son Espases Consultes Externes, Hospital PalmaPlanas, Can Valero, Can Valero - zona comercial, camí dels Reis - Estadi de Son Moix, camí dels Reis - Canonge Sebastià Gili, Son Rapinya, Almendros - Son Pacs, Son Rapinya - Parc de Son Muntaner, Son Rapinya - CIDE, Son Quint, Mussol, Son Xigala, Florencia, Pardo Bazán, Son Serra - La Vileta, Son Puig, Son Roqueta, Son Roca - poliesportiu, Son Ximelis, parròquia de Son Roca, Son Roca, Son Roqueta, Son Puig, la Vileta, c. Vileta-Maribel, c. Vileta-Saragossa, sa Vileta- S. Peretó, camí dels Reis - Estadi Son Moix, Can Valero - zona comercial, Can Valero, Hospital Palmaplanas, Son Espases - Hospitalització, Son Espases - Hospitalització. 

Nous minibusos de vuit metres 

Aquesta nova línea prestarà el seu servei amb el segon dels vuit minibusos nous de vuit metres de l’EMT que formen part de la segona fase de la renovació de la flota i són vehicles més confortables, amb menys emissions, amb menys renou i que permeten abandonar el dièsel demanera progressiva.  

Aquests nous busos tenen un cost de 175.000 euros sense IVA i suposen importants avantatges respecte del model de furgoneta que s’havia emprat fins ara, ja que dupliquen la capacitat (tenen 33 places), incorporen una rampa d’accés (accessibilitat), funcionen amb gas natural (són més sostenibles i fan menys renou) i integren sistemes d’informació a l’usuari de l’EMT Palma. Aquests nous busos formen part de la segona fase de la renovació de la flota de l’EMT Palma que està suposant l’arribada d’un total de 65 vehicles nous.

stats