Societat 26/11/2019

Cort implantarà mesures a partir del 5 de desembre perquè la plaça del Mercat sigui per a vianants

El gir des del carrer de la Unió cap a la Rambla només estarà permès per al transport públic i el veïns amb ACIRE de Sant Jaume, la plaça del Mercat i la Missió

Ara Balears
1 min
El batle de Palma, Jose Hila, ha explicat les tasques que es faran a la nova zona per a vianants

PalmaEl batle de Palma, José Hila; el regidor de Mobilitat Sostenible, Francesc Dalmau, i el regidor de batle de Participació Ciutadana, Alberto Jarabo, han anunciat aquest dimarts que a partir del proper 5 de desembre es duran a terme les mesures necessàries perquè la plaça del Mercat sigui per a vianants. La intenció és que les tasques de pintura i senyalització d'aquesta zona acabin dia 9 de desembre i, per tant, a partir d'aquest dia l'àrea de Mobilitat restringirà el pas de vehicles des del carrer de la Unió i el carrer de la Riera en direcció a la Rambla i únicament podran passar per aquest espai els vehicles amb ACIRE de Sant Jaume, la plaça del Mercat i la Missió i el transport públic.

Els veïns que tenen una autorització ACIRE podran disposar d'una plaça 24 hores a l'aparcament de la plaça Major durant un any amb quasi un 60% de descompte, per un preu de 65 euros al mes.

Hila ha destacat que "aquesta mesura és una aposta per la sostenibilitat i per recuperar espais per als vianants i per la pacificació del trànsit". A més, ha recordat que "al llarg de la legislatura anterior vàrem treure aparcaments de davant la Seu i la Llotja i es va començar la conversió de Velázquez amb espai per a vianants".

Per la seva banda, Dalmau ha concretat que aquesta mesura implica l'eliminació de 15 places d'aparcament en zona blava i que, com a alternativa, s'ofereixen 30 places amb descomptes de quasi un 60% respecte del preu habitual a l'aparcament de plaça Major. "Tot canvi genera inquietuds i el que ens ha de moure és aconseguir la ciutat somiada, on els protagonistes són els infants", ha assenyalat el regidor.

stats