Ajuntament de Palma
Societat 26/07/2022

Cort habilitarà camins escolars segurs a l'eix cívic de Cotlliure

Després de l'execució, les voreres passaran de tenir tres metres d'amplària a tenir-ne entre cinc i deu

ARA Balears
1 min
Imatge d'arxiu del carrer Blanquerna.

PalmaL'Ajuntament de Palma ha detallat aquest dimarts que el projecte de l'eix cívic de Camp Redó - Cotlliure inclourà camins escolars segurs, a petició dels veïns, i s'ampliaran les voreres, que actualment fan menys de tres metres d'amplària, però que després de l'execució passaran a ser d'entre cinc i deu metres.

Segons ha explicat en una roda de premsa la regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, aquestes són algunes de les iniciatives que s'han tingut en compte durant el procés participatiu per acabar d'enllestir l'eix cívic, que ha comptat amb la participació d'uns 400 ciutadans.

Truyol ha assegurat que, si bé aquest eix cívic preveu la conversió en zona per a vianants de diverses zones d'aquesta barriada, això no implicarà l'obertura "massiva" de terrasses de bars i restaurants. "Amb el procés participau, els veïns han demanat que aquesta conversió no vagi destinada a terrasses, sinó a espai lliure", ha manifestat la regidora. "La zona de vianants no ha de suposar una barra lliure per a noves terrasses o nous serveis de restauració", ha remarcat.

Del total, el 35,88% varen ser veïns del barri, mentre que el 64,12% de les aportacions varen arribar a través d'associacions, centres educatius i diverses entitats. L'Ajuntament de Palma també ha precisat que un 52,16% dels participants han estat dones i un 43,26% han estat homes.

stats