Habitatge
Societat 09/07/2024

Cort estudia la conversió de sis locals municipals en habitatges públics

Els futurs habitatges estan ubicats als barris del Jonquet, Sant Pere i Porta del Camp

2 min
jgfhsuhbvcfb

PalmaL'Ajuntament de Palma, a través del Patronat Municipal de l'Habitatge, estudia la possibilitat de convertir en habitatges públics sis locals municipals que avui dia "estan tancats i que no tenen cap ús imminent", segons ha explicat el regidor d'urbanisme, Óscar Fidalgo. Les futures cases es troben als barris del Jonquet (2), Sant Pere (2) i a prop de la Porta del Camp (2).

Els locals són petits i "en la majoria dels casos no tenen una dimensió adequada per ser equipaments", ha dit Fidalgo. Per les seves característiques, els futurs habitatges aniran destinats a unitats familiars petites, que són la principal demanda del patronat. A més, es tracta d'habitatges socials adaptats, la qual cosa comporta que es poden atribuir a persones majors o amb mobilitat reduïda. Per altra banda, l'adjudicació d'aquests habitatges seguirà els tràmits habituals establerts pel patronat.

El regidor ha definit aquesta iniciativa com un "pla pilot de reconversió d'espais que incrementarà la borsa de cases i valorarà i posarà en ús tot el patrimoni municipal per atendre necessitats socials". Aquesta reconversió no es farà seguint el Decret d'emergència residencial, sinó que es farà en virtut del planejament vigent. Segons ha apuntat, acollint-se al decret del Govern des de novembre, el Consistori ha donat el vistiplau a la conversió de 15 locals en habitatges a preu taxat.

Oficina antiocupació

D'altra banda, el regidor no ha concretat quan podria obrir-se l'Oficina en matèria d'habitatge, que s'havia anunciat per a abans de l'estiu. Fidalgo ha expressat el seu desig que es posi en marxa "com més aviat millor", encara que ha explicat que després de la intenció de dotar-la de més serveis, entre elles una àrea d'atenció en matèria de lloguer turístic, s'està treballant en l'habilitació d'un nou espai en l'actual ubicació.

En aquest escenari, l'edil ha admès que "donar una data concreta seria poc diligent i més tenint en compte les circumstàncies particulars del mes d'agost, amb molts treballadors de vacances".

Respecte dels expedients oberts a edificis que es dediquen suposadament al lloguer turístic il·legal –la setmana passada es va anunciar una sanció de 200.000 euros a un d'ells–, el responsable d'Urbanisme ha explicat que "continua en curs" i que "aviat" hi haurà novetats respecte d'acords entre institucions en matèria de lluita contra el lloguer vacacional il·legal.

"S'està treballant intensament per actuar de la millor manera possible a Palma i s'estan coordinant les administracions que tenen competències per aconseguir una vocació unívoca de ser eficaces en la lluita contra el lloguer turístic il·legal", ha afirmat.

stats