Societat 11/05/2022

Cort destina gairebé 20 milions d'euros a la millora de la Platja de Palma

L'Ajuntament afirma que aquesta zona és "una prioritat" en promoció turística

ARA Balears
2 min
Hotels de la Platja de Palma.

PalmaLa regidora de Turisme de l'Ajuntament de Palma, Elena Navarro, ha informat que Cort ha destinat gairebé 20 milions d'euros a la millora de la zona de la Platja de Palma. Navarro ha destacat que aquesta zona és "una prioritat" per al Consistori en promoció turística. "La nostra estratègia continua sent apostar pel turisme de qualitat i convertir la Platja de Palma en una destinació de referència per a tot l'any", ha afirmat la regidora.

De fet, Navarro ha insistit que la desestacionalització, que és un dels objectius de l'àrea de Turisme de Cort, "s'està aconseguint". Quant a les actuacions específiques a la Platja de Palma, la regidora ha destacat l'obertura al mercat americà a través de diferents campanyes, la promoció en exclusiva a Fitur, campanyes de màrqueting amb el mercat francès i alemany i les accions a xarxes socials, entre d'altres. A més, la darrera iniciativa de promoció turística de l'Ajuntament consisteix en cinc rutes, una d'elles en exclusiva de la Platja de Palma.

Per part seva, el gerent d'Emaya, José Manuel Menéndez, ha destacat les obres que desenvolupa l'empresa municipal a la zona, que inclouen una inversió pròxima als 10 milions d'euros. Aquestes actuacions corresponen a la renovació de la xarxa de sanejament de la Platja de Palma. "Moltes de les infraestructures estan obsoletes i, a més, s'han d'adaptar els cabals a l'increment de la població els darrers cinquanta anys, així com a l'activitat turística", ha matisat Menéndez.

El gerent d'Emaya ha subratllat que s'estan fent quatre actuacions importants, entre les quals destaca la construcció de la nova estació d'impulsió del Clot d'en Bernadet i l'estació d'impulsió de la Ribera, que està dotada amb més de cinc milions i mig d'euros.

A més, ha subratllat que aquestes obres s'han fet en coordinació amb l'Associació d'Hotelers de la Platja de Palma per evitar possibles efectes en l'activitat turística. "A partir de juliol aturarem diverses obres, sobretot les que estan en zones sensibles de la primera línia", ha explicat Menéndez.

L'empresa municipal també es farà actuacions en la renovació d'aigua potable i clavegueram. A més, Emaya ha renovat 206 papereres. Totes tenen una capacitat de 120 litres, amb la qual cosa, segons Menéndez, se n'ha duplicat la capacitat.

stats