Societat 03/09/2019

Cort augmentarà amb 300.000 € la partida destinada a ajudes per a l'habitatge

Se sumaran als 4 milions d'euros de pressupost de què disposen les prestacions econòmiques d'urgència social

E. Navarro
1 min
Neus Truyol i Antoni Noguera durant la roda de premsa

PalmaL'àrea d'Urbanisme de l'Ajuntament de Palma transvasarà 300.000 € del seu pressupost a Benestar Social, que destinarà aquesta quantitat a ajudes per a l'habitatge. Així ho han explicat aquest dimarts en roda de premsa la regidora de Model de Ciutat de Palma, Neus Truyol, i el regidor de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera.

Truyol ha qualificat d'"emergència d'habitatge" la situació que viu la ciutat de Palma. Ha destacat que tant des de l'Ajuntament com des de les altres institucions balears s'han pres mesures polítiques "a curt i llarg termini" sobre aquesta problemàtica, però que és necessari prendre "mesures urgents i extraordinàries", com la partida extraordinària anunciada aquest dimarts. "Hi ha famílies que necessiten de manera urgent aquest ingrés per poder fer front a despeses de desnonament o entrades a nous pisos o pagar rebuts", ha explicat Truyol.

En concret, els 300.000€ se sumarien al pressupost que Benestar Social destina a prestacions econòmiques d'urgència social, que ja disposava d'un pressupost de 4 milions d'euros. Noguera ha explicat que durant els primers sis mesos de l'any Cort ha destinat 1,8 milions d'euros a ajuts d'emergència social, un augment del 35,2% respecte de l'any 2018. D'aquest increment, un 82% correspon a habitatge.

2.783 famílies ateses de gener a juny

"Aquesta partida és molt important perquè parlam de prevenció, és per a famílies que no han perdut casa seva", ha defensat Noguera, que ha aprofitat per demanar "mesures valentes" als governs central i autonòmic. El regidor de Benestar Social ha explicat que per optar a aquestes ajudes els únics requisits són resident a la ciutat i usuari dels Serveis Socials. De gener a juny, se n'han beneficiat un total 2.783 famílies, entre totes les ajudes econòmiques d'urgència social.

stats