Societat 15/03/2023

Cort aprova definitivament el Pla especial de protecció de Son Rullan

El projecte preveu un conjunt de 1.945 metres quadrats d'espais lliures públics i 118 habitatges

ARA Balears
1 min
Pla Especial de Protecció de Son Rullan

PalmaL'Ajuntament de Palma va anunciar aquest dimarts l'aprovació definitiva del Pla especial de protecció de Son Rullan. La regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, ha explicat que aquest pla també permet, a més de garantir la protecció de Son Rullan i les característiques pròpies dels seus carrers i cases, millorar-ne les condicions, oferir 1.945 metres quadrats d'espais lliures públics i obrir la colònia a la resta de la ciutat, eliminant barreres que la separen dels barris que l'envolten. El projecte també preveu un total de 118 habitages.

El Consistori ha recordat en una nota de premsa que Son Rullan és una colònia que data de 1950, construïda amb un model de ciutat jardí amb espais lliures tant als seus habitatges com als seus carrers. En aquest sentit, ha assenyalat que el Pla anterior, el PGOU de 1998, "ja es deixa completament enrere", ja que "amenaçava de quadruplicar la superfície edificable, així com el nombre d'habitatges i substituir les cases en filera d'una planta per illetes tancades de dues plantes, fet que hauria suposat la desaparició de la Colònia de Son Rullan".

"Sense aquesta protecció es corria el risc d'eliminar la identitat pròpia, única i característica de la zona i ara això ja no passarà", ha remarcat la regidora.

En relació amb la planificació de millora, obertura i sanejament de la zona, aquesta s'ha elaborat en comú acord entre l'àrea de Model de Ciutat de Cort i el Ministeri de Defensa.

stats