Societat 17/06/2024

Cort anuncia una auditoria del carril bici dues vegades en sis mesos

L'Ajuntament de Palma va anunciar el mateix estudi el gener

2 min
Una filera de bicicletes de  Bicipalma.

PalmaL'Ajuntament de Palma ha anunciat per segona vegada enguany una auditoria del carril bici per conèixer la seva situació i els punts per on podria créixer. El primer anunci es va fer el gener d'enguany. Llavors, el regidor de Mobilitat, Toni Deudero, va assegurar que ja s'estaven redactant les bases per licitar l'auditoria i que els tècnics treballarien durant febrer i març per presentar les conclusions a finals d'any. El cost d'aquest treball era de 65.000 euros i les conclusions s'havien de presentar a finals d'any.

En el punt de mira hi havia el carril bici del carrer de Blanquerna –"No ens agrada gens", va dir Deudero– i el de la plaça d'Espanya, que Cort no reobrirà quan acabin les obres en aquest indret de Palma.

El segon anunci s'ha fet aquest dilluns, i l'auditoria ja ha apujat el preu, ja que costarà 67.801 euros, i el seu objectiu serà "millorar la infraestructura ciclista de la ciutat", segons ha manifestat l'Ajuntament de Palma en un comunicat. El Consistori ha indicat que l'estudi "pretén oferir una radiografia exacta de la xarxa de carrils bici, identificant àrees de millora i possibles trajectes per a la seva expansió", sempre "sota el prisma d'incrementar la sociabilitat i la convivència, abastant totes les barriades i potenciant l'ús de la bicicleta".

Cort assenyala que l'auditoria ha de servir per instal·lar més punts de la xarxa BiciPalma, a més d'augmentar el nombre de carrils segregats. El termini per presentar-se a aquesta licitació acaba el 19 de juny. El que no assenyala en aquest cas l'Ajuntament, a diferència de l'anunci de gener, és quan es duran a terme les feines ni quan estarà enllestit l'informe.

L'Ajuntament de Palma va anunciar fa un mes l'ampliació de Bicipalma amb 16 noves estacions i 150 bicicletes elèctriques, encara que no va precisar quines zones de Ciutat afectarà. Segons varen confirmar fonts municipals, "encara no estan definits els barris" que es beneficiaran de la mesura. La inversió prevista és de 800.000 euros de fons propis per a unes obres que estaran llestes en sis mesos. 

stats