Societat 03/04/2020

El Govern recomana l'ús de mascaretes als supermercats i al transport públic

La consellera de Salut demana disculpes als sanitaris per "la limitació de material de la setmana passada" i afirma que amb les 24 tones que n'han arribat hi haurà tranquil·litat

M. F.
1 min
Supermercat Alcampo durant l'estat d'alarma pel coronavirus

PalmaLa Conselleria de Salut ha recomanat dur mascaretes als supermercats, al transport públic i als llocs tancats. D'altra banda, la consellera Patrícia Gómez ha aprofitat per demanar disculpes als sanitaris "per la limitació de material de la passada setmana". Gómez ha destacat que les 24 tones de material que han arribat recentment garantiran tranquil·litat les properes setmanes.

A les Illes Balears hi ha ara mateix 195 professionals que fan feina als centres sanitaris que són positius actius, la qual cosa representa l’1,17 % del total. La xifra d'increment de contagis va en descens. També hi ha 411 estan sanitaris en vigilància activa. "Em preocupa molt la salut dels treballadors", ha assenyalat la consellera.

El portaveu del Comitè Autonòmic de Malalties Infeccioses, Javier Arranz, ha assenyalat que el fet que tothom dugui mascaretes té més sentit en cas de transmissió aèria, però que tot i això en espais tancats i quan les distàncies són curtes, com en un supermercat o el transport públic, és molt recomanable.

Arranz ha insistit en la importància d'utilitzar la mascareta de manera adequada, ja que la persona pot contagiar-se si toca superfícies amb virus i després es toca parts de la cara com els ulls o la boca. “No té sentit no rentar-se les mans pel fet de tenir mascaretes”, ha remarcat Arranz.

stats