Societat 15/12/2023

El control de passatgers de l'aeroport de Palma està a prop de col·lapsar-se, segons els tècnics de duanes

Denuncien que amb els nous horaris no poden controlar correctament l'arribada de passatgers

ARA Balears
1 min
Aeroport de Palma

PalmaEls tècnics del Ministeri d'Hisenda encarregats de les duanes han emès un comunicat alertant que el control de passatgers de l'aeroport de Palma està a prop de col·lapsar-se. Asseguren que l'increment de baixes mèdiques del personal encarregat d'aquesta zona de Son Sant Joan, a causa del "clima laboral que es viu", ha provocat molts problemes i podria col·lapsar-se en qualsevol moment.

Denuncien que només hi havia cinc persones destinades a controlar les arribades dels passatgers i que actualment quatre d'elles presenten algun problema de salut. Asseguren que aquests problemes són provocats pels canvis continus als quadrants semestrals dels horaris i les llargues jornades de feina que es veuen obligats a fer. Lamenten que els canvis en l'organització dels horaris i torns de feina han provocat que la majoria dels tècnics pateixin la "síndrome del treballador cremat".

De fet, denuncien que la delegació especial de l'AEAT de les Balears (encarregada d'organitzar la plantilla i els horaris) ha reconegut que els nous quadrats provoquen que en molts dies no es controli realment l'arribada dels passatgers. Amb tot, sol·liciten a l'AEAT que "investigui la situació dels treballadors en relació amb el procediment PRO-SAL 1300 de recerca d'accidents de feina i malalties professionals, de manera que es determinin les causes que han desencadenat i generat els problemes a la seva salut, i adopti les mesures correctores que les eliminin, així com altres que cuidin i protegeixin els treballadors afectats i en facilitin la recuperació".

stats