Societat 26/06/2020

El Govern destinarà 1,3 milions d'euros a contractar auxiliars de serveis dels hospitals Son Llàtzer i Joan March

Desenvoluparan tasques de gestió administrativa i de vigilància

Ara Balears
2 min
Hospital de Son Llàtzer

PalmaEl Consell de Govern ha autoritzat la contractació d’auxiliars de serveis de l’Hospital Universitari Son Llàtzer i l’hospital Joan March per un import d’1,3 milions d'euros distribuït en les anualitats 2021-2025. Les persones contractades faran tasques de suport en la gestió administrativa i de vigilància. El contracte té una durada de quatre anys, prorrogable un any més.

Tot i que les funcions dels auxiliars no inclouen totes les que són de l’àmbit d’aplicació del Reglament de seguretat privada, els auxiliars s'encarregaran del control dels accessos als recintes hospitalaris quan no suposi una identificació amb DNI, així com de supervisar l’estacionament de vehicles per deixar lliures les zones de pas i l’accés de les ambulàncies i també que no s'aparquin cotxes a l’entrada principal ni a la zona d’urgències. D'altra banda, els auxiliars també hauran de comprovar que no hi hagi llums encesos indegudament, especialment durant el torn de nit, i vigilar que els usuaris no fumin dins els recintes hospitalaris.

Unes altres de les tasques que hauran de dur a terme són vetlar pel compliment de la normativa interna dels hospitals amb relació a la mobilitat dels pacients, comunicar la detecció d’un robatori en alguna de les dependències dels centres i vigilar que es faci silenci a les unitats d’hospitalització.

Les funcions que també detalla el consell de govern sobre aquest lloc de feina són les d'atendre qualsevol situació d’emergència o perill que es pugui produir; fer controls i supervisar la maquinària, l’enllumenat, l’aire condicionat, etc. I també l'atenció telefònica i control de centraleta, la recepció i distribució de correu i paqueteria, intern i extern, així com funcions d’informació i acompanyament de visites i funcions de suport administratiu.

stats