Societat 27/02/2024

Les contractacions laborals a través del DOIP augmenten prop d'un 50%

Les publicacions d'ofertes laborals i pràctiques varen créixer un 38%

ARA Balears
2 min
Més de 4.000 estudiants balears afronten el primer dia de la selectivitat sense incidències

PalmaEl Departament d'Orientació i Inserció Professional (DOIP) ha presentat l'informe Dades i xifres, que recull les dades de l'activitat d'aquest servei adreçat als universitaris i a les empreses per afavorir l'ocupació dels universitaris a les Balears. Segons ha informat la Universitat de les Illes Balears (UIB), l'informe confirma que durant el curs 2022-23 les empreses i entitats varen experimentar un creixement general en les activitats si es compara amb el curs anterior, amb un augment d'un 38% en les publicacions d'ofertes laborals i pràctiques, i un creixement d'un 49% en les contractacions laborals en relació amb el curs 2021-2022.

Així mateix, 593 estudiants han fet pràctiques extracurriculars a empreses i s'han gestionat 1.743 ofertes laborals. En aquest sentit, el DOIP té constància de la signatura de 293 contractes laborals, 100 més que el curs anterior. D'aquests, 117 s'han formalitzat després de les pràctiques extracurriculars, mentre que 176 provenen de les ofertes laborals que gestiona el DOIP. L'informe també destaca que hi ha hagut més empreses i entitats col·laboradores, concretament 826.

A més, el Departament va fer 1.112 sessions d'orientació professional individualitzades a 640 usuaris. Aquest servei és un encàrrec del SOIB que va dirigit a joves universitaris i consta de set orientadors professionals a Palma i a les seus universitàries de Menorca i Eivissa. En referència als sol·licitants d'ocupació, que en total varen registrar 5.248 peticions, un 60% varen ser dones (3.149), i la resta (2.099) homes.

Segons ha destacat també el Departament, a partir de l'enquesta feta a 239 persones, el DOIP és la principal font que fan servir els usuaris per trobar feina, seguida del SOIB, mentre que altres vies són les xarxes socials, els portals especialitzats o contactes a través d'amics i familiars.

12 i 13 de març: Job Day UIB

La UIB durà a terme en les setmanes vinents el Job Day, esdeveniment centrat en l'ocupació universitària a les Balears, amb més de 1.000 llocs de feina o pràctiques. Aquesta activitat es farà els dies 12 i 13 de març i hi participaran més de 180 empreses i entitats que s'instal·laran a l'edifici Arxiduc Lluís Salvador, al campus universitari.

stats