Societat 29/03/2021

Els contagis d'alumnes augmenten per tercera setmana consecutiva a les Balears

Un total de 59 estudiants han donat positiu, dada que suposa que es torni a nivells del 20 de febrer

Toni Crespí
1 min
Una aula d'un centre educatiu de les Balears.

PalmaEl nombre de contagis d'alumnes de les Balears ha augmentat per tercera setmana consecutiva. Segons dades de la Conselleria d'Educació, un total de 59 estudiants han donat positiu, amb la qual cosa es torna a nivells de 20 de febrer (també hi va haver 59 casos de coronavirus). D'aquests 59 contagis, 56 s'han detectat a Mallorca, un 95%. Els altres tres casos s'han donat a Eivissa. Per altra banda, a Menorca, des del 13 de febrer, cap alumne ha donat positiu.

La dada positiva de la darrera setmana és que no s'ha notificat cap contagi entre el professorat de les Illes. En aquest sentit, cal destacar el cas de Menorca, que acumula més de dos mesos sense cap docent que hagi donat positiu. Per altra banda, les Pitiüses sumen cinc setmanes consecutives amb cap contagi entre el professorat.

Quant als grups en quarantena, Educació ha assenyalat que n'hi ha set, que inclouen els sis declarats aquesta setmana a set centres educatius, tots de Mallorca. Això suposa el 0,08 % dels 8.000 grups de les Balears. Amb aquestes dades, la Conselleria ha destacat que aquesta setmana les escoles de les Illes "han experimentat una baixa presència de la pandèmia, en línia amb el que passa a la resta d’àmbits de l'Arxipèlag".

Educació ha exposat que a dia 26 de març, 5.142 professionals d'infantil i educació especial havien estat vacunats, un 73% del total d'aquestes etapes, mentre que en el cas de primària i secundària havien rebut la vacuna 9.729 professionals, cosa que suposa un 53%. En aquesta data ja s'havien vacunat 14.871 docents.

stats