Societat 26/09/2020

Pimeco i Afedeco reclamen a l'Ajuntament de Palma que regali hores d'aparcament als consumidors

Les patronals consideren que si els ciutadans no s'haguessin de "preocupar" per trobar un lloc al centre, s'animarien les vendes

Ara Balears
1 min
La facturació dels comerciants de Palma 
 Cau fins a un 90% a l’estiu

PalmaLes patronals Pimeco i Afedeco han denunciat aquest dissabte que les polítiques del govern municipal de Palma en matèria de mobilitat han "buidat" la ciutat i han posat com a exemple l'augment del preu dels aparcaments públics. Com a mesura reclamen que Cort concedeixi als consumidors hores d'aparcament gratuïtes quan vagin a comprar als comerços de Palma.

Consideren que als centres comercials hi ha més gent perquè l'aparcament és gratuït, mentre que a Palma cada dia és "més car" i "complicat". Si els ciutadans no s'haguessin de "preocupar" per l'aparcament al centre, s'animarien les vendes, segons les patronals.

Les dues entitats han demanat un pla de mobilitat que sigui "clar" i que estigui fet amb "consens" i "seny", perquè qualifiquen de "nefasta" la gestió duita a terme per l'actual regidor de Mobilitat, Francesc Dalmau. L'acusen de no ajudar "gens ni poc" amb actuacions que permetin sobreviure els comerços en un any "complicadíssim" a causa de la pandèmia de coronavirus. Les patronals han afirmat que Dalmau està "fent tot el possible per complicar que la gent vagi a Palma a comprar".

La seva gestió, afirmen, ha provocat la vaga de l'EMT, queixes dels ciutadans per la pujada del preu dels aparcaments i els bitllets de bus. El president de Pimeco, Toni Fuster, ha declarat que les patronals "requereixen més sensibilitat" per part del govern municipal. "Palma està buida, bruta i plena de grafits com mai abans", ha lamentat Fuster.

stats