Mobilitat
Societat 17/11/2022

La construcció del tram urbà de Manacor del Tren de Llevant es reprendrà el 2023

La recuperació d'aquest corredor ferroviari Manacor-Artà forma part del Pla Director de Mobilitat aprovat el 2019

ARA Balears
1 min
Un tren d'SFM.

PalmaLa represa de la construcció del tren de Llevant s'iniciarà el 2023 amb la licitació i l'inici d'obres del tram urbà de Manacor, segons ha explicat aquest dijous en una nota de premsa la Conselleria de Mobilitat i Habitatge.

Des del Govern han informat que aquest és el calendari amb què treballa la Direcció General de Mobilitat i Transport Terrestre, i amb aquest objectiu ja s'han iniciat les reunions de coordinació entre l'Executiu autonòmic i l'Ajuntament de Manacor.

En detall, el full de ruta establert preveu la signatura d'un conveni entre el Consistori i la Conselleria per formalitzar els diferents treballs que s'estan duent a terme per resoldre el pas del tren dins Manacor. En aquest conveni es troba també la creació d'una comissió de seguiment on ambdues institucions treballaran de manera conjunta per consensuar el projecte i avançar, així, en la reobertura.

La recuperació d'aquest corredor ferroviari Manacor-Artà forma part del Pla Director de Mobilitat aprovat el 2019, que preveu que aquesta infraestructura ferroviària restableixi la connexió entre els pobles de la comarca, alhora que planteja l'oportunitat d'enllaçar amb les zones costaneres que també necessiten millorar-ne la connectivitat.

El 2023, el Govern destinarà 30 milions d'euros a impulsar la construcció del tren. Aquesta anualitat es completarà, a més, amb noves partides fins a desplegar els 120 milions d'euros que costa el projecte, amb l'objectiu que el 2027 estigui acabat.

stats