Societat 11/12/2021

Les conseqüències del temporal de vent

Milers d'afectats queden sense llum al Raiguer

ARA Balears
1 min
Central de Bombers de Mallorca

Tot i que aquest dissabte les ratxes de vent han minvat, les conseqüències encara són visibles, ja que s'han registrat ratxes de fins a 133 quilòmetres per hora; en concret, a Inca. Durant la jornada de divendres, els serveis d'Emergència van atendre més de 50 incidències, la majoria relacionades amb la caiguda d'arbres. A més, una dona va resultar ferida a Binissalem per un fort cop al cap i més de 4.000 usuaris varen quedar sense llum a causa del temporal, segons ha informat IB3.

Els Bombers de Mallorca van atendre a la Sala Central més de 160 incidents, especialment a la part del Raiguer, segons han explicat a través de les xarxes socials. La majoria d'afectats han estat a Alaró, Búger, Campanet i Binissalem, on el vent va arribar a bufar a 121 quilòmetres per hora. Els veïns de Mancor i sa Pobla també varen quedar sense llum. La Policia Local d'Inca va registrar més de 200 incidències en tres hores, com la caiguda de plaques solars a una benzineria del municipi. Per això, l'equip de govern es va reunir d'urgència per avaluar els danys i coordinar el dispositiu especial per resoldre tots els desperfectes. A més, desenes d'arbres varen caure a la Gran Via de Colom.

La gran Via Colom d'Inca

A Palma, els Bombers encara retiren arbres de les vies públiques, com per exemple a la barriada de Son Quint i Son Rapinya. A més, durant la jornada de divendres es varen afanyar a retirar cartells i estructures perquè suposaven un perill per als vianants.

Bombers de Palma retiren cartells per perill de caure
stats