Societat 04/06/2020

El Govern denuncia un palangrer que pescava a prop del Parc Nacional de Cabrera

La Conselleria assenyala que aquest mètode de captura està prohibit en aigües interiors

Ara Balears
1 min
Pescar amb palangre en aigües interiors es considera una infracció greu.

PalmaLa Direcció General de Pesca i Medi Marí, de la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació, ha denunciat un palangrer que pescava en aigües interiors de les Illes, en una zona entre Cabrera i la Colònia de Sant Jordi. Aquest art de pesca està prohibit en aigües interiors. Els fets varen ocórrer el passat 30 de maig.

El Govern ha assenyalat que des del passat 5 de maig es tenien sospites que l'embarcació, del cens de palangre en superfície, pescava en aigües interiors de l'Arxipèlag. Unes setmanes més tard, es va tornar a detectar la mateixa embarcació en aigües de les Balears i el passat 30 de maig ho tornava a fer en aigües interiors, prop del Parc Nacional de Cabrera.

L'Executiu ha destacat que la col·laboració entre els inspectors de pesca de la Conselleria i els del Ministeri ha estat clau, així com la col·laboració dels vigilants de la Reserva Marina del Migjorn de Mallorca, que varen acompanyar l'inspector de pesca fins a l'embarcació. Un cop allà, es va informar el patró que no podia pescar en aquella zona i es va supervisar la retirada del palangre.

La Direcció General de Pesca i Medi Marí és l'encarregada de tramitar la denúncia. Segons la Llei 6/2013, de 7 de novembre de pesca marítima a les Balears, pescar amb palangre en aigües interiors es considera una infracció greu i es pot sancionar amb fins a 60.000 euros.

stats