Societat 13/07/2022

El conseller d'Habitatge veu "absolutament injust" que es puguin vendre cases de Mallorca només a alemanys

La Conselleria de Consum ha confirmat que no es pot sancionar perquè és una venda entre particulars

ARA Balears
1 min
El conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí.

PalmaEl conseller de Mobilitat i Habitatge del Govern, Josep Marí, ha assenyalat aquest dimecres que és "absolutament injust" que s'ofereixin habitatges en venda a les Balears només per a alemanys. Aquest dimarts passat va aparèixer un anunci a un portal immobiliari d'internet sobre la venda d'una casa a Palmanova que indicava que "per raons legals, aquesta oferta només està adreçada a ciutadans alemanys".

Des de l'ARA Balears vàrem poder confirmar amb la Conselleria de Consum i un advocat del bufet Hispajuris que, pel fet de ser una venda entre particulars, no es pot obrir cap expedient al propietari de la casa; "el venedor pot triar el comprador que més li interessi", però per "raons personals", va concretar el jurista.

En el mateix sentit ho ha recalcat Marí, dient "no estic segur que incompleixi cap normativa". Així i tot, quan durant una roda de premsa li han demanat per l'anunci, el conseller ha declarat que no li agrada "gens", que és "discriminatori i molt incorrecte", però que sap que "il·legal és una cosa que incompleix la llei".

stats