Societat 04/01/2019

El Consell crea la marca Serra de Tramuntana Mallorca Patrimoni Mundial

L'objectiu és promocionar i difondre els productes agroalimentaris, béns i serveis de promoció turística d'aquesta zona

Ara Balears
2 min
La nova marca ajudarà a la promoció turística.

PalmaEl Consell de Mallorca ha creat la marca Serra de Tramuntana Mallorca Patrimoni Mundial amb l’objectiu de promocionar i difondre els productes agroalimentaris, béns i serveis de promoció turística, a més de potenciar les activitats econòmiques, la sostenibilitat del territori i les pràctiques de responsabilitat social corporativa, segons ha explicat la institució en una nota de premsa.

El Consell estableix tres categories que poden optar a ser marca Serra de Tramuntana Mallorca Patrimoni Mundial: agricultura, patrimoni i amics. En primer lloc, trobam a agricultura els productes com l’oliva, el vi, l’aigua, el me i els productes d’horta i els cítrics. Pel que fa a patrimoni, hi trobam les possessions, els edificis emblemàtics i els llocs d’interès, que en cas de finca o d’explotació han de tenir un mínim del 66% de delimitació geogràfica dins la declaració de la Serra. En tercer lloc, els amics, que són les empreses de restauració, els allotjaments turístics, els comerços i els serveis.

Segons informa el Consell, la marca Serra de Tramuntana Mallorca Patrimoni Mundial es podrà sol·licitar a partir del mes de març, ja que primer es durà a ple el pròxim 8 de gener i, després, s’obrirà un període d’exposició pública de 30 dies hàbils.

"Les empreses interessades a aconseguir el distintiu de la marca Serra de Tramuntana Mallorca Patrimoni Mundial han d’aportar una memòria descriptiva de l’activitat i de les característiques dels productes, l’acreditació de denominació d’origen o de la indicació geogràfica protegida, l’escriptura de la constitució, el document d’identitat, el certificat d’obligacions tributàries, el registre de la marca, el registre sanitari, les dades de la trajectòria del sol·licitant, la declaració responsable de la producció anual estimativa del producte, bé o servei i, per acabar, la declaració jurada de complir amb els requisits sol·licitats", precisa la nota del Consell.

Una vegada feta la sol·licitud, una comissió avaluadora de la marca, que estarà formada per representants institucionals i tècnics del Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial i del Consell de Mallorca i per representants dels sectors econòmics nomenats per la mesa permanent de la Serra de Tramuntana, valorarà la idoneïtat per formar part d’aquest segell de qualitat.

"Les empreses que obtinguin aquest reconeixement podran utilitzar-ne el logotip, participar en les activitats del Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial i aconseguir, així, una major projecció dels seus productes i serveis", segons es destaca des del Consell.

stats