Societat 10/06/2021

El Consell torna a rebutjar crear una comissió d'investigació dels casos d'explotació sexual de menors tutelats

Ja és la quarta vegada que l'oposició presenta una moció per crear-ne una

Catalina Riera
1 min
Seu del Consell de Mallorca, al carrer General Riera de Palma.

PalmaEl Consell de Mallorca ha tornat a rebutjar la creació d'una comissió d'investigació per aclarir les actuacions dels responsables de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) pels casos d'explotació sexual a menors tutelats per la institució. Amb aquesta ja és la quarta vegada que l'oposició presenta una moció per crear aquesta comissió. En el ple d'aquest dijous l'han presentada el Partit Popular i Ciutadans de forma conjunta.

Cal recordar que el mes de gener del 2020 es va cometre la presumpta violació en grup d'una adolescent de 13 anys durant la nit de Nadal, que està sota la tutela de l'ens dependent del Consell de Mallorca, a Palma. "Continuarem defensant les víctimes. Després d'un any i mig de l'escàndol, encara tenim poques dades. En els centres de menors cada any incrementen els casos d'abús. És una realitat que ens preocupa", ha dit la portaveu de Cs, Beatriz Camiña. Per la seva part, el portaveu del PP, Llorenç Galmés, ha recalcat la "importància" que té crear aquesta comissió, i que "el ball de dades i la falta de transparència són motius suficients per a posar-la en marxa, per això, farem aquesta petició tantes vegades com sigui possible".

El conseller de Drets Socials i president de l'IMAS, Javier de Juan, ha recordat que el pressupost de menors es va retallar quan el PP va governar i ha estat "l'única vegada que ha baixat". Ha criticat l'actitud de Galmés i Carmiña i ha defensat que no es fa la comissió d'investigació perquè "en el sistema de protecció de Mallorca ens dedicam a protegir els nins i nines, inclús de vosaltres", ha conclòs.

stats