Societat 31/03/2021

El Consell celebra el desè aniversari de la Serra com a Patrimoni de la Humanitat amb més d'una quarantena d'actes

Les activitats es duran a terme al llarg de tot l'any a diferents municipis de l'illa

ARA Balears
2 min
Presentació dels actes per commemorar el 10è aniversari de la serra de Tramuntana com a Patrimoni de la Humanitat.

PalmaEl Consell de Mallorca, amb motiu del desè aniversari de la Serra de Tramuntana com a Patrimoni de la Humanitat, vol commemorar aquesta distinció de la UNESCO amb diferents actes, sota l'eslògan '10 anys de distinció, segles de tradició'. Es tracta de més de 40 activitats que es duran a terme al llarg de tot l'any, amb un calendari d'esdeveniments múltiples que arriba a tots els municipis inclosos de la Serra.

A l'acte central de l'aniversari, que es farà el 29 de juny, es durà a terme la inauguració del Centre d'interpretació de Raixa, amb concerts i activitats adreçades al públic. La preestrena de la pel·lícula de Benito Zambrano 'Pan de Limón', que es va rodar a Valldemossa i que concursarà en el festival de Sant Sebastià o la celebració els dies 7, 8 i 9 de setembre a Palma de la Convenció europea del paisatge seran altres de les activitats destacades.

D'altra banda, cal subratllar que durant el mes d'abril hi ha vuit activitats programades, entre les quals destaquen la inauguració del molí a la finca pública de Galatzó dia 9 d'abril, a Calvià i l'exposició de les 24 propostes arquitectòniques que han participat en el concurs d'idees per reformar les cases de l'amo de Raixa. A més, també es farà la primera de les visites a possessions emblemàtiques organitzades per l'entitat Intinerem i comencen les Rutes literàries de la Serra organitzades per la Fundació Mallorca Literària.

La presidenta de la institució insular, Catalina Cladera, ha destacat que "l'esperit que fa una dècada era present a la candidatura pel qual es va obtenir aquesta distinció continua vigent a les polítiques del Consell reflectides en els Acords de Raixa, en matèria de sostenibilitat, medi ambient, territori, cultura i turisme". El Consell ha exposat que els ajuntaments de la Serra seran els generadors i els protagonistes dels actes. També se sumaran a la celebració del desè aniversari diferents col·lectius i persones vinculades amb la Serra, com Tramuntana XXI, Itinerem o Fundació Mallorca Literària.

Per promoure la difusió dels continguts, el Consell ha arribat a un acord amb IB3 per produir i difondre una sèrie de continguts relacionats amb la Serra. Entre els quals destaca un documental que s'emetrà sobre el desè aniversari. "Aquest aniversari ha de servir per a recordar-li el món els valors d'aquest meravellós espai natural", ha afirmat Cladera.

La presidenta de la institució insular ha fet una crida a la responsabilitat i ha agraït la implicació de totes les administracions perquè es pugui gaudir de la Serra de Tramuntana i al mateix temps preservar els valors d'aquest patrimoni. Tota la informació de l'agenda d'actes es pot veure a la web https://www.serradetramuntana.net/ca/.

stats