Societat 16/10/2020

El Consell de Mallorca destina un milió d'euros als ajuntaments de la serra de Tramuntana

Els municipis poden presentar dos projectes, però els afectats pel cap de fibló en podran presentar tres

Catalina Riera
1 min
Banyalbufar va ser un dels municipis més afectats pel cap de fibló

PalmaEl Consell de Mallorca destina un milió d'euros als municipis de la serra de Tramuntana. L'objectiu és que els ajuntaments puguin fer inversions sostenibles per millorar les entrades i accessos als pobles i embellir espais emblemàtics. Cada municipi podrà presentar dos projectes com a màxim. Un tindrà un valor de 50.000 euros i l'altre, de 20.000 euros. Es tracta d'uns ajuts excepcionals dins les convocatòries que es gestionen des del Consorci Serra de Tramuntana.

Així mateix, el Consell ha introduït una tercera línia d'ajuts per a aquells municipis que hagin estat afectats pel cap de fibló. Per exemple, Banyalbufar, Esporles i Valldemossa podran presentar un projecte més que la resta de municipis per reparar els danys provocats pel fenomen meteorològic. "Hi ha municipis que necessiten suport en aquest context socioeconòmic, que encara és més complicat per als que han de fer front a aquests danys inesperats", ha explicat la consellera de Territori, Maria Antònia Garcías.

Un dels requisits per optar a aquesta subvenció, emmarcada dins el pla Mallorca Reacciona, és que totes les actuacions que es duguin a terme han d'estar fetes amb les característiques i els sistemes tradicionals de la construcció local i, a més, han de ser visitables i estar a disposició del lloc en el qual estan ubicats. El director insular Miquel Vadell ha remarcat que els ajuntaments rebran els doblers per avançat abans que s'executin les obres.

Així mateix, Vadell ha dit que també seran subvencionables actuacions a elements ubicats a la propietat privada però que siguin declarats Bé d'Interès Cultural, sempre que hi hagi "un conveni de col·laboració entre l'Ajuntament i la propietat particular on es prevegi que el bé a restaurar sigui visitable durant 10 anys".

stats