Societat 21/12/2018

El Consell podria deixar de gestionar l'hipòdrom de Manacor el pròxim mes de març

El PP i El Pi consideren aquesta mesura com una "falta de lleialtat institucional" amb el consistori

Toni Crespí
2 min
Imatge d'una carrera a l'hipòdrom municipal de Manacor

PalmaEl ple del Consell de Mallorca ha aprovat aquest divendres la resolució del conveni amb l'Ajuntament de Manacor per regular la gestió de l'hipòdrom. La raó d'aquesta decisió és per l'incompliment del compromís per part del consistori de no respondre al requeriment sobre els títols de la propietat del recinte, realitzat pel Consell fa unes setmanes, amb la intenció de justificar que posseeix els títols suficients per mantenir els seus drets sobre la instal·lació.

La iniciativa de deixar de gestionar l'hipòdrom ha estat molt criticada pel PP i El Pi, que acusen el Consell de "falta de lleialtat" amb l'Ajuntament de Manacor. Aquests dos partits han anunciat que impugnaran la resolució que s'ha aprovat al ple i han demanat al president del Consell, Miquel Ensenyat, que retiri aquest punt de l'ordre del dia.

El 2011, l'Ajuntament de Manacor i l'Institut de l'Esport Hípic de Mallorca (IEHM) varen signar un conveni de cessió perquè el Consell es fes càrrec del recinte fins al 2021. En aquell moment, el consistori va assegurar que li pertanyien 240 títols (dels 600 que té l'hipòdrom) dels terrenys i l'usdefruit de la resta de parts de la propietat, la qual cosa el facultava a cedir-ne les instal·lacions.

Segons ha exposat el conseller de Desenvolupament Local, Joan Font, i mitjançant la petició d'una copropietària, el Consell es va assabentar que l'usdefruit de la part d'aquesta persona a favor de l'Ajuntament de Manacor va finalitzar el 2014 i per això va reclamar a l'Institut sota quin concepte es gestionava l'hipòdrom.

D'aquesta manera, el Consell va requerir a l'Ajuntament de Manacor que acreditàs la potestat per cedir-li el recinte, perquè si es confirmava que el Consistori tan sols disposa de 240 títols, l'any 2011 hauria cedit una propietat que no disposaria més enllà de 2014.

Vehicles elèctrics

Per altra banda, el Consell també ha aprovat la concessió de la primera part de les ajudes als ajuntaments de Mallorca per dur a terme actuacions d’estalvi i d’eficiència energètica amb l'adquisició de vehicles de propulsió cent per cent elèctrica per a la prestació de serveis públics. En aquesta nova convocatòria es concedeix un total d'1,2 milions d'euros als consistoris que han sol·licitat la subvenció.

Ensenyat ha manifestat que "aquesta línia de subvencions demostra el compromís d'aquest Consell de Mallorca en la lluita contra el canvi climàtic, i també el compromís amb els ajuntaments de l'illa".

stats